Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

Beste antivirus voor mac OS X? Waarom nodig?

Is antivirus Mac software eigenlijk wel nodig?

De meeste Mac gebruikers hebben nog geen antivirus voor Mac op de computer gezet. Hoewel het terecht is om op te merken dat een Windows computer veel meer risico loopt, wil dat nog niet zeggen dat een Mac computer geen antivirus software nodig heeft. Met het toenemende gebruik van Apple & Mac software en hardware in de wereld, zijn ook de nieuwe malware varianten die proberen een Mac computer te infecteren toegenomen. Daarnaast maakt een Mac computer gebruik van allerlei software zoals Java en Mirosoft programma’s voor mac die wemelen van veiligheidslekken ) :

Zijn er recente voorbeelden van gevaarlijke Mac virus en malware varianten?

antivirus macEen concreet voorbeeld waarom antivirus Mac software nodig is: recent heeft de Flashback Trojan flink toegeslagen en al meer dan 600.000 Mac computers wereldwijd besmet. De Flashback Trojan is ook bekend onder naam BackDoor.Flashback.39 en was in het begin ontdekt als een nep Adobe Flash Player plug-in installer gedurende de maand van September van vorig jaar. Vorig jaar zijn volgens het beveiligingsbedrijf F-Secure in Finland de volgende nieuwe Mac malware varianten actief geworden:

  • Backdoor: OSX/BlackHol.A, Backdoor: OSX/BlackHol.B, Rogue: OSX/FakeMacDef.A, Trojan-Downloader: OSX/FakeMacDef.A, Backdoor: OSX/BlackHol.C,  Backdoor: OSX/BlackHol.D, Backdoor: OSX/Olyx.A, Trojan: BASH/Qhost.WB, Trojan: BASH/Qhost.WD, Trojan: OSX/Zweite.ATrojan-Dropper: OSX/Revir.A, Trojan-Downloader: OSX/Revir.A, Backdoor: OSX/Imuler.A, Trojan-Downloader: OSX/Flashback.A, Trojan-Dropper: OSX/Revir.B, Backdoor: OSX/Flashback.A, Trojan-Downloader: OSX/Flashback.B, Trojan-Downloader: OSX/Flashback.C, Backdoor: OSX/Tsunami.A, Backdoor: OSX/DevilRobber.A, Backdoor: OSX/DevilRobber.B (DevilRobberV3)

Het moge duidelijk zijn, dat deze malware varianten vaak als doelstelling hebben om niet te worden gepakt en persoonlijke informatie van uw computer te stelen. Vaak zal men als Mac gebruiker niks merken van een virus infectie en in de waan verkeren dat alles veilig en goed is. Deze trend zal alleen maar blijven toenemen en hoewel het risico dat men met een Mac computer een virus kan krijgen nog relatief klein is, is het zeer verstandig om te investeren in goede antivirus Mac software. Malware is niet het enig groeiende probleem. Veel gevaarlijker is het feit dat Mac gebruikers via de browsers (ook Safari) kunnen worden aangevallen door ransomware varianten zoals het beruchte politievirus. Via phishing-aanvallen kunnen ook mac gebruikers het slachtoffer worden van internet oplichterlij. Dus, Mac gebruikers en computers zijn kwetsbaar.

Welke Mac antivirus software voor Mac is echt goed te noemen?

Vele bekende antivirus bedrijven zijn hebben al virusscanners en antivirus software ontwikkeld voor Mac computers en het proactief kunnen opspeuren van specifieke Mac gerelateerde bedreigingen online. Hier is een erkende selectie van goede Mac antivirus software.

Deze totaaloplossing bevat alles wat u maar kunt wensen om uw volledig te beschermen. We hebben een prachtige aanbieding te pakken gekregen uit de V.S. die we hier kunnen aanbieden.

  • Mackeeper100/100 score by AV-Comparatives!

AV TEST antivirus macOp zoek naar meer dan alleen antivirus voor je Mac? Deze software bevat meer veiligheidsfoefjes en zal ook de Mac opschonen, onderhouden en optimaliseren. De Mackeeper is een aanrader wanneer je op zoek bent naar een totaaloplossing voor het beschermen en optimaliseren van je Mac computer. De nieuwe MacKeeper heeft een uitstekende score behaald bij AV-Comparatives. Dit is de conclusie van AV-Comparatives over de Mackeeper: Zeobit Mackeeper is a very comprehensive suite, which can be seen more as a system-optimisation tool than a pure security suite. The internet security suite offers everything that could be expected from an antivirus suite. 

mackeeper-review

Wat is de status van uw Mac?

Test hier de Mackeeper

AV TEST antivirus mac

 

  • Bitdefender antivirus Mac

Bitdefender is een bekende naam op het gebied van antivirus software ontwikkeling. Uitgeroepen tot de beste virusscanner voor 2012 & 2013 heeft Bitdefender ook speciale Mac antivirus software ontwikkeld. Op zoek naar specialistische antivirus software voor Mac? Lees dan: Bitdefender antivirus for Mac.

 Klik hier voor meer informatie over Bitdefender antivirus for Mac

 

  • Trend Micro Titanium Internet Security voor Mac

Nog niet helemaal overtuigd van de bovenstaande antivirus oplossingen voor mac? Bekijk dan eens de mooie oplossing van Trend Micro die de beroemde Titanium Internet Security software heeft aangepast voor mac computers. Lees hier meer: Titanium Internet Security for Mac!

  • McAfee voor Mac!

Natuurlijk heeft ook McAfee een oplossing ontwikkelt voor het beveiligen van een mac. Voor meer informatie over de McAfee antivirus mac klik hier!

av test award best mac antivirusHet nadeel van de laatst genoemde antivirus mac software merken is dat ze geen directe ondersteuning verlenen bij vervelende malware besmettingen. De Mackeeper biedt dit wel aan met de Geek on Demand service. Dit kan veel geld besparen! Hoeveel kost een Mac technicus per uur? Voor meer informatie: MacKeeper Recensie.

Heeft de Mac OS X wel antivirus ondersteuning nodig?

Mac OS X is zeker in staat om bepaalde bedreigingen te vermijden, maar niet alle. Snow Leopard heeft b.v. haar eigen malware detectie service, maar de database wordt niet zo vaak ververst en loopt achter op de feiten. Daarnaast, in beginsel is de Mac OS X besturingssysteem gebaseerd op UNIX. Dit heeft als voordeel dat het operatiefsysteem zeer restrictrief is met bestandsrechten en gebruikersaccounts. Helaas is dit niet genoeg aangezien een virus geen beheerdersaccount nodig heeft om informatie te kunnen stelen. Het is dus verstandig om ondersteuning te hebben van een speciaal antivirus product voor Mac computers van een goede leverancier. Andere goede leveranciers van antivirus Mac software zijn o.a. Intego, Norton, Bitdefender, Panda Security, PC Tools, iAntivirus, ClamXav.

Bronnen over het antivirus & mac onderwerp: 

[schema type=”review” url=”http://computeropschonen.com/mac-opschonen/antivirus-mac/” name=”Beste Antivirus Mac ” description=”Wat is de beste antivirus software voor mac?” author=”Veer Dehaas” user_review=”5″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]