Het Politievirus is zeer angstaanjagend en ontwikkeld door zeer professionele digitale afpersers. Deze criminelen doen zich voor als de politie en beschuldigen u ervan dat u zich schuldig heeft gemaakt van strafbare feiten en daarom een boete moet betalen. De feiten kunnen nogal verschillen, zo zou het kunnen gaan om het zogenaamd illegaal kopiëren van software of downloaden van films etc. De Politievirus kan zich voordoen als de nederlandse politie, maar ook als een andere polititie instantie of de geheime dienst. Zo bestaat er al een variant van de Politievirus die zich voordoet als de NSA! Aan creativiteit hebben de digitale criminelen geen gebrek. Laat u niet voor de gek houden. Het politievirus en alle mogelijke afgeleide varianten zijn niet gewoon puur bedrog. Betaal de boete niet! Na betaling zal uw computer meestal gewoon geblokkeerd blijven.
Het ‘politie virus’ verwijderen kun je het makkelijkste doen moet de SpyHunter of de Hitman Pro. Dit zijn twee van de weinige specialisten die in de praktijk, concreet hebben laten zien deze hardnekkige, zeer ingewikkelde malware te kunnen verwijderen van ieder Windows systeem. In de Youtube video’s hieronder van SurfRight, kun je goed zien hoe je het politie virus verwijderen kunt met de Hitman Pro met de KickStart module. De KickStart Module zet je op een USB-stick via de Hitman Pro software voor de betreffende politie virus die je wilt verwijderen van de computer.
Klik voor een mooie aanbieding voor het inzetten van de Hitman Pro 3.7!
Wat is het politievirus – wat kan ik doen ?
Het politievirus is gijzelingssoftware. Uw computer of bepaalde bestanden op uw computer worden gegijzeld door digitale afpersers. De digitale afpersers doen net of ze van de politie zijn of een andere overheidsinstantie. Ze nemen uw computer in beslag door deze te blokkeren en alleen door het betalen van de boete (losgeld) krijgt u weer toegang tot uw computer. De ernst van deze type malware neemt toe en wordt steeds meer complex, zoals o.a. de nieuwe CryptoLocker dit weer bewijst. In nieuwere versies van het politievirus wordt u zelfs toegesproken door een stem en worden er opnames van u gemaakt via de webcam! Zeker, een politievirus is zeer angstaanjagend.
Hoe kan ik het politievirus op mijn computer krijgen en verwijderen?
De meest voor de hand liggende manieren waarop u het politievirus op de computer kunt krijgen is door het bezoeken van besmette websites waar vaak met malware besmette advertentis op staan. U hoeft vaak niet eens te klikken op deze besmette advertenties en vaak zit de kwaadaardige software gewoon onzichtbaar verwerkt in de website. Het is voldoende om op de website te komen om besmet te raken. Het is moeilijk om vast te stellen waar u het politievirus kunt oplopen, maar u maakt het meest kans op slechte porno sites met veel seksadvertenties. Over het algemeen loopt men meer risiko op deze sekssites met veel seksadvertenties. Goede internet security suites bevatten technologie die u tegen deze type websites beschermen. U zult een waarschuwing krijgen van uw internet security software pakket. Daarnaast kunt u een politievirus oplopen door het klikken op attachments zoals PDF’s die u via email (vaak spam) krijgt. Een goed internet security pakket kan u ook voor deze type besmette bestanden pro-actief waarschuwen.
Wie maakt het politievirus en wat kan de politie hieraan doen?
Er zijn vele verschillende internationale criminele groepen die het politievirus en andere type ransomware ontwikkelen. Het is moeilijk om te achterhalen wie er precies achter zit aangezien ze bijna gaan sporen op het internet achterlaten en volledig anoniem opereren. Zelfs de betalingen gaan anoniem en ze betalen anderen om het geld op te halen. Het is een zeer goed opgezette criminele werkzaamheid en is zeer moeilijk op nationaal niveau aan te pakken. De nederlandse politie werkt in internationaal verband samen om de afspers op te sporen. Het beste wapen is preventie en computergebruikers te waarschuwen over de gevaren en ook de noodzaak om te investeren in goede internet security software en kennis. Voor meer informatie: belangrijke internet security tips.
Wat kan ik doen als ik besmet ben met het politievirus?
Het nederlandse security bedrijf SurfRight heeft met de Hitman Pro een krachtig wapen ontwikkeld. Deze kan met de een extra Kickstart module worden gecomplimenteerd om politievirussen te verwijderen. Het is een aanrader om SurfRight te steunen en deze nederlanse anti-ransomware te kopen voor het verwijderen van het betreffende politievirus.
Klik voor een mooie aanbieding voor het inzetten van de Hitman Pro 3.7!
Let op, politievirussen komen in verschillende maten en soorten. Het zijn varianten van het zogenaamde Ukash virus dat in haar kern de Treveton Trojan bevat. Vervolgens is het zaak om de passende handleiding door te nemen die van toepassing voor u is. Welke politievirus heeft uw computer gegijzeld? Hieronder kunt u klikken op de passende variant om de passende handleiding hierover door te lezen.
Verschillende handleidingen voor verschillende politievirussen:
2. Politivirus Buma / Stemra verwijderen
4. FBI Money Pack virus verwijderen
Staat uw politievirus variant er niet bij? Voor een compleet overzicht van alle handleidingen van alle bekende politievirussen kunt u de volgende wegpagina raadplegen van het Fraudehelpdesk.
Relevante artikels m.b.t. het politievirus:
Bedankt voor dit goed overzicht over het politievirus. Het is inderdaad een zeer vervelend, groeiend probleem. Ik hoop dat de media er meer aandacht aan zal besteden om veel ellende te voorkomen.
Bitdefender zorgt er voor dat je dat virus nooit krijgt. Ik kreeg het vaker bij Nod32.
Omdat de licentie was vervallen van Bitdefender, heb ik Norton 360 geinstalleerd. Binnen 1 week is mijn pc aangevallen door politievirus. Maar gelukkig had ik een optie aangezet, waarbij Norton tijdens het opstarten checkt voor virus, en misschien heeft dat ervoor gezord dat het virus na het restarten ‘weg’ was (ik bedoel ik kan me pc gebruiken).
Nu heb ik Kaspersky en het lijkt iets te zijn net als bitdefender, maar een definitieve uitspraak kan ik pas doen na een poosje.
Conclusie: Bitdefender is gewoon top!
Waarom vermelden jullie niet meteen dat je voor die verwijderprogramma’s moet betalen?
En dat is heel irritant want dat merk je pas als je het hebt geinstalleerd.
Groet,
Rick
You must log in to post a comment. Log in now.