Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

BESTE VR BRIL

Wat is de beste VR-bril op dit moment?

Meer en meer lezers hebben gevraagd over advies over wat de beste VR-bril is. Deze vraag is niet zo eenvoudig te beantwoorden. Je moet je eerst de vraag stellen waarom je een VR-bril zou willen kopen? Wat ga je er mee doen? Wat wil je er mee doen?

Ik wil 360 graden video’s bekijken en wat eenvoudige vr spelletjes spelen.¬†

beste vr brilIn dat geval, is het genoeg met een relatief eenvoudige VR-bril voor de smartphone. Het is in feite een skibril met een aantal mooie tech snufjes en een paar lenzen. Het werk zal moeten worden verricht door de smartphone. Op de smartphone installeer je de benodigde apps en VR-speler of bezoekt gewoon via jouw browser een video site met 360 graden video’s. Je activeert de video, klikt de smartphone in de VR bril en klaar is kees.¬†De meest eenvoudige vr headset is de Google Cardboard. Deze raad ik mijn lezers niet aan. Wil je echt kunnen genieten van de video’s en de spelletjes in VR dan zal de bril over een aantal goede verstelbare lenzen moeten beschikken, met weinig lichtvervuiling en een groot blikveld van minimaal 100 graden. De volgende VR-brillen zou je kunnen overwegen om te kopen:

Ik wil virtuele werelden ontdekken en veel eisende VR games spelen!

beste vr bril ps4In dat geval, moet je even bedenken dat deze technologie nog in de kinderschoenen staat en daardoor nog steeds veel van je portemonnee zal eisen. Je zult eerst moeten investeren in een krachtige computer met de benodigde specs. Heb je nu al last van een trage computer? Het opschonen en sneller maken van je huidige computer zal dan waarschijnlijk niet genoeg zijn. Maak je gebruik van een Mac? Vergeet het maar, wacht nog even een jaar of twee. De huidige krachtpatsers, de HTC Vive en de Oculus Rift moeten worden aangestuurd door een VR Ready Windows computer. Helaas, een Mac OS X systeem is niet echt geschikt voor het aansturen van een VR-bril op dit moment. Heb je geen geduld en beschikt over genoeg geld, dan zou ik zeker voor de HTC Vive gaan. Zo niet, dan is de Playstation VR headset de beste optie op dit moment. Zeker wanneer je beschikt over de Sony PS4 spelconsole, zou ik niet twijfelen en voor de Playstation VR headset gaan. Er zijn speciale en goede PS VR games beschikbaar.

Let op, het is in feite een goed compromis. Kijk, de beste VR bril voor een echt goede langdurige immersive gaming experience moeten zo veel mogelijk onafhankelijk van een krachtige computer kunnen opereren. Deze high-tech VR brillen zijn onder ontwikkeling. De Fove VR en de Visus VR zijn volgens mij de beste VR brillen onder ontwikkeling die in 2017 voor de consument beschikbaar zullen zijn. Ze zullen goedkoper zijn dan de HTC Vive en de Oculus Rift en minder van een computer vergen. Voor een goed artikel over de jungle van VR-brillen, kun je de volgende pagina raadplegen:

vr brillen

 

 

Computers hebben me altijd bezig gehouden en mijn vrije tijd beroofd ( : Ik vind het gewoon leuk om te schrijven over computers en computer gerelateerde problemen. Het heeft me gewoon geleerd om meer uit mijn computer te halen en er langer en meer plezier van te hebben. Ik vind dat het belangrijk is dat we goed met onze computer omgaan en proberen deze zo lang mogelijk te behouden. Dit is in het belang van ons mileu, maar ook onze eigen beurs. De computer opschonen is hierbij een sleutel. Vandaar dat ik graaf op ComputerOpschonen.com schrijf.

View all contributions by

img
img