Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

Heeft een Mac een registry zoals Windows?

Heeft een mac computer een registry?

Deze vraag hebben we al vaker gekregen van onze lezers. Veel meer traditionele Windows computer gebruikers stappen over naar Apple en kopen een Mac computer en zijn bekend met het Windows register. Apple snoept meer en meer van Microsoft’s marktaandeel!

Het Windows register is de kern van het Windows besturingssysteem waarin alle systeem instellingen en configuraties in worden opgeslagen. Het Windows register wordt voortdurend aangesproken en is constant in verandering gerelateerd aan het gebruik van de computer. Wanneer het Windows register vervuild of secties corrupt worden zal dat pc problemen geven en vaak is een herinstallatie van Windows nodig. Het register opschonen is van daar een typisch Windows thema.

Mac OS heeft een andere manier met het opslaan van systeem instellingen en configuraties. Elke instelling wordt in een specifiek bestand opgeslagen, de zogenaamde system preference. Deze preference kunt u vergelijken met een INI bestand van de oude Windows 3.1. tijdperk. Deze naam  INI file komt van de bestandsextensie .INI dat staat voor INIstalization. Niettemin, preferences werken anders aangezien het programma de preference bestanden opnieuw aanmaakt wanneer deze wordt verwijderd. Dit betekent dat wanneer een bestand corrupt is je dit bestand gewoon wegsleept in de prullenbak. Vervolgens herstart je het programma en het programma maakt het bestand automatisch opnieuw aan. Het programma werkt dan weer als vanouds zonder problemen. Dit is dus een duidelijk plus punt voor Apple in het debat Mac versus PC.

Bij Microsoft Windows is dit een ander verhaal aangezien je de corrupte Windows register sleutels moet verwijderen of repareren. Het Windows register raakt dus vervuild waardoor een registry cleaner vaak een aangewezen oplossing is voor het opschonen en repareren van het Windows register. Een Mac computer heeft dit probleem niet en heeft geen registry cleaner nodig. Dit wil niet zeggen dat een Mac computer geen onderhoud nodig is. Het opschonen van een Mac computer is af en toe ook nodig. Hiervoor wordt mac utility software ontwikkeld zoals de Mackeeper, Onyx Mac of Clean My Mac software.

Lees meer op: Mac opschonen advies.

Goede bron over het Windows registry en registry cleaners:

computeropschonen

Home Page

De schrijver van deze pagina:
 

Hcard:

Veer Dehaas

Limburg, Netherlands

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img
0 comments… add one