Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

PC cleaner

Wat is een goede PC Cleaner?

Dat ligt er maar aan wat u wilt doen met een PC cleaner. De term is eigenlijk nogal breed en wordt door veel malafide bedrijven misbruikt. Wat wilt u  in feite opschonen? Normaal wordt een PC cleaner verward met een registry cleaner die ontwikkeld is voor het opschonen van het Windows register.  PC cleaner is in ieder geval geen product naam. Heeft u het als product naam gezien? Blijf er dan maar van af. Het kan gaan om adware of andere rommel software. In ieder geval, de term verwijst naar een pc opschoner, meestal een bepaalde registry cleaner zoals de betrouwbare Registry Mechanic er een is. Wilt u het Windows register opschonen met een registry cleaner? In dat geval, lees de recensie over de PC Mechanic van Uniblue of de Regclean Pro van Systweak of de Registry Reviver van ReviverSoft.

pc cleanerBedoelt u met een PC cleaner een product die uw computer zal opschonen van malware? 

Een PC cleaner kan ook ook verwijzen naar een antivirus product. Zoekt u naar een virusscanner? Lees dan het volgende artikel over malware verwijderen. Een bekende naam die hier vaak in verband staat is de PCkeeper software of de Advanced System Optimizer.

Wat kan een complete PC cleaner eigenlijk doen? 

Wanneer je een complete PC cleaner zoekt die alles kan doen, dan moet u minimaal eentje kiezen die het volgende kan uitvoeren:

  • het opschonen van het Windows register.
  • het opschonen van de harde schijf.
  • het opschonen van de computer van malware zoals spyware en adware m.b.v. de beste antivirus programma.
  • het opschonen van de computer van dubbele bestanden en corrupte bestanden.

Er zijn een aantal complete PC cleaners die dit mooi voor u kunnen doen. Een andere term hiervoor is Windows optimalisatie software. Een bekende naam die hier meestal valt is de mooie PC Health Advisor.

Heeft u een Mac computer, dan gaat het om Mac utility software. Een bekend product is de Mackeeper. Lees hier meer over deze type software:

U ziet het, de term PC cleaner kan vele ladingen dekken. Het is maar precies wat u eigenijk wilt en nodig heeft, en natuurlijk welke computer u eigenlijk heeft. Ten slotte, de term PC cleaner wordt ook vaak verward met de crap cleaner ofwel Ccleaner.

We hopen met deze post dat deze term wat meer duidelijker is geworden en dat u meer weet wat u wilt doen. Download in ieder geval geen software die deze naam draagt. Laat ons weten of u vragen of opmerkingen heeft door het plaatsen van een opmerking. Wat is volgens u de beste PC cleaner?

[schema type=”product” url=”http://computeropschonen.com/2013/02/pccleaner/ ” name=”pc cleaner” description=”Wat is een goede en complete PC cleaner?” single_rating=”4″ agg_rating=”4″ condition=”New” ]

 

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img
8 comments… add one
  • Flam
    2013/12/28, 12:17

    PCKeeper werkt niet op Windows XP!