Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

CCLEANER MAC

Ccleaner voor mac? Ja zeker, Piriform, heeft een mac versie gemaakt van haar geliefde Ccleaner. Deze mac cleaner is geheel aangepast aan het opkuisen van het OS X systeem van een Mac computer. Piriform geeft bijzonder weinig informatie vrij over wat nu precies dit programma doet. Kijk, Piriform heeft natuurlijk een goede naam gemaakt met de ontwikkeling van de ccleaner voor Windows computers, maar een Mac computer is toch wat anders. Puur om naamsbekendheid een programma gaan downloaden is niet altijd een goed idee. Er zijn trouwens een behoorlijk aantal kanttekeningen te maken voor de Ccleaner voor Windows, dus waarom meteen dan gaan voor de Ccleaner mac versie?

Is er een beter alternatief voor de Ccleaner Mac versie?

ccleaner macEen goede richtlijn voor goede computer hygiëne is om er niet te veel programma’s op te zetten. Ccleaner is qua functionaliteit te simpel, Piriform qua kennis over Mac computers te nieuw op dit vlak. Ccleaner kan de prullenbak netjes leeg maken, privacy files and de cache verwijderen. Ik zou een meer completer alternatief zoeken. Er zijn software programma’s die waren gereedschapskisten zijn. Met dit programma kun je dan o.a. vervolgens je Mac computer opschonen en beveiligen. Een zeer goed alternatief voor de ccleaner mac versie is de Mackeeper. Dit is een mac utility software programma die meteen zo’n 36 handige tools bevat, waaronder een mac cleaner. We hebben een uitgebreide review geschreven over de Mackeeper: Mackeeper Recensie.

Een ander goed programma is de software van MacPaw. Mac Paw heeft de Clean My Mac software ontwikkeld. Het nadeel is dat deze geen mac virusscanner bevat. Een mac antivirus module heeft de Mackeeper wel. Daarnaast bevat deze software ook een mac data recovery module. In ieder geval, de CleanMyMac software van MacPaw is een goed alternatief voor de Ccleaner mac versie. Lees hier meer: Clean My Mac Review.

Voor meer informatie: 

[schema type=”review” url=”http://computeropschonen.com/mac-opschonen/ccleaner-mac/ ‎” name=”ccleaner mac” description=”Waarom is de ccleaner voor mac niet voldoende voor het verzorgen en onderhouden van een Mac computer? ” author=”Veer Dehaas” pubdate=”2013-07-01″ user_review=”3″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]