Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

WAT IS ROOTEN

Wat is rooten voor iets? Nou, wees gerust, het is niks engs, je gaat niet wroeten in jouw mobiele telefoon of tablet en deze overhoop gooien. In tegendeel, door het rooten van jouw systeem c.q. het uitvoeren van een Root Android zul je volledige systeemtoegang krijgen over jouw telefoon of tablet en deze volledig kunnen optimaliseren en beheren hoe je dit wilt.

wat is rootenVoor meer informatie over wat is rooten:

Hoe kan ik het beste een Root Android uitvoeren?

Rooten heeft alles te maken dat jij weer de baas wordt over jouw Android telefoon en of tablet en alle restricties opheft. Het is namelijk zo dat je meestal niet alle rechten hebt over jouw Android systeem en door allerlei fabrikant restricties wordt belemmert om bepaalde apps te installeren of juist te verwijderen. Een Android systeem dat niet is gerooted zal geen overbodige programma’s (bloatware) kunnen verwijderen. Je zult ook niet in staat om de levensduur van jouw batterij te verlengen of de snelheid van jouw tablet te verbeteren. Je zult ook niet in staat zijn om allerlei handige apps op jouw Android toestel te zetten. De meeste fabrikanten van alle Android toestellen beperken de gebruikersrechten van haar klanten en daarmee de vrijheid om te doen en laten wat je wilt met je eigen toestel. Het rooten van jouw Android zal jouw root access geven tot jouw systeem. Bovendien zal het een malware scanner beter in staat stellen om jouw systeem te scannen op malware.

Dus, wat is rooten? Het verkrijgen van Root Access (wortel toegang) tot jouw Android toestel. Root Access staat voor volledige rechten en vrijheid om met jouw systeem te doen wat je wilt. Wie is ten slotte de eigenaar van jouw toestel?

Voor meer informatie:

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img