Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

Gebruik een batch file of autohotkey script voor het verwijderen van cached DNS

Hoe maak je een batch file & AutoHotKey script voor het verwijderen van DNS entries

Wil je echt anoniem internetten en geen sporen achterlaten? Een slimme zet is om een batch file te maken voor het gemakkelijk opschonen van cached DNS informatie op jouw computer met behulp van het programma  Ccleaner. Dit kun je doen op de volgende manier. Installeer Ccleaner op de computer. Je maakt vervolgens een normaal text bestand aan en je slaat het op als een .bat bestand (b.v. schonebrowser.bat). Vervolgens zet je de volgende tekst in het bestandje:

“C:\Program Files\CCleaner\CCleaner.exe” /AUTO
ipconfig /flushdns

De /AUTO zal Ccleaner vertellen om stilletjes op de achtergrond te werken om de cached DNS entries te verwijderen. Daarnaast zal het tooltje ook cookies voor je verwijderen. Wanneer je dit hebt gedaan dan kun het het bestandje opslaan op een handige plek op je computer en vervolgens een snelkoppeling aanmaken op je bureaublad of op je taakbalk.

Een nog veel mooiere manier is om een AutoHotKey script te maken voor het automatisch opschonen van de belangrijkste internet sporen. Wat je kunt doen met de volgende script is het laten opstarten van jouw browser in de private mode en deze automatisch laten opschonen nadat je de browser hebt afgesloten. De browser wordt ook in dit geval weer mooi schoongemaakt via Ccleaner en de cached DNS entries worden verwijderd. Maak een nieuwe AutoHotKey script aan en plak deze volgende script erin die de paden wijzigt voor jouw installatie locaties.

Run, C:\path\to\chrome.exe –incognito
WinWait, – Google Chrome
WinWaitClose  ; Wait for Google Chrome to close
Run, C:\path\to\ccleaner.exe /AUTO
Run, cmd /c “ipconfig /flushdns”
MsgBox, Browsing Session is Cleaned.

De regels in deze script zal Google chrome oplaten starten in de incognito mode en wanneer Google chrome sluit om Cccleaner stilletjes op te starten en te laten werken op de achtergrond. Ten slotte zul je een berichtje krijgen met de melding dat de ‘browsing session is cleaned’.

Kijk, met deze tips zul je alleen je internet sporen wissen, maar niet echt aniem surfen aangezien je niet het IP adres hebt veranderd in een anonieme en niet via een VPN of proxy server het internet bent opgegaan. Voor meer informatie over hoe je het beste kunt anoniem internetten lees de volgende artikels: