Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.

IP ADRES VERANDEREN

Hoe kan ik mijn IP adres veranderen?

De vraag hoe computer gebruikers de IP adres veranderen kunnen, is meer en meer relevant geworden en vaak aan ons gesteld geworden in het kader van internet veligheid en privacy. Andere mensen en instanties, vaak met kwade intenties, kunnen gemakkelijk belangrijke informatie van ons stelen met behulp van IP trackers, surveillance software, malware en ook tracking cookies. Het IP adres veranderen is een slimme zet als je streeft naar meer internet privacy en security. Maar, wat is de beste manier?

Wat is de beste manier om je IP adres te veranderen?

ip veranderenWe raden je ten zeerste aan om je IP adres te veranderen met een personal VPN dienst zoals deze wordt ontwikkeld door HideMyAss en IPVanish. Een VPN dienst zal niet alleen het IP adres makkelijk voor je kunnen uitwisselen voor een andere, maar zal ook de internet snelheid optimaal houden. Het belangrijkste is ook dat al jouw internet verkeer beschermd zal zijn d.m.v. encryptie. Niemand zal zeg maar de informatie die je verstuurt via het internet kunnen inzien. Het mooie is ook dat met zo’n personal VPN dienst je in hoge mate volledig anoniem bent. Anoniem surfen wil zeggen dat je veilig surft met een nieuwe anonieme IP met behulp van VPN technologie. Niemand kan zo maar achterhalen wie je bent en wat je uitspookt. Zoals eerder al aangegeven, een goede personal VPN software ontwikkelaar is IPVanish en HideMyAss . Met deze kind eenvoudige software kun je het IP adres veranderen, volledig anoniem maken, snel internetten en veilig internetten.

De IP adres veranderen? Wat je absoluut niet moet doen!

Op het internet wordt er veel gesproken over proxy lists en gratis proxy servers. Maak nooit gebruik van een proxy list om zo op een gratis proxy server het IP adres te veranderen. Internet bandbreedte kost veel geld! Deze proxy servers worden meestal altijd opgezet door mensen met slechte intenties, vaak hackers. Het lijkt makkelijk en goedkoop, maar je zult snel merken dat je geen internet snelheid zult krijgen. Vervolgens zul je overladen worden door advertenties. Deze advertenties zijn beladen met malware, vaak rootkits. Helaas, wanneer je uit verveling daarop gaat klikken, moet je geluk hebben als je computer er schoon van af komt. Ik herhaal het nog eens, maak geen gebruik van proxy lists om zo doende gratis gebruik te maken van een anonymous proxy om jouw IP adres te veranderen. Het zal met hoge waarschijnlijkheid een dure en vaak zeer vervelende ervaring worden! 

IP adres veranderen? Een uitstekende Youtube presentatie over 5 verschillende methodes om je IP te veranderen is de volgende. Deze tips zijn nog steeds van toepassing, maar let wel op, de VPN technologie was in 2008 nog niet beschikbaar voor jan en alleman. Pas recentelijk zijn er zeer gebruiksvriendelijke VPN oplossingen ontwikkeld voor elke computer gebruiker die een IP adres veilig kan veranderen. Het volgen van zijn goede tips moet je doen op eigen risiko. Je moet echt weten wat je doet.

anoniem surfen en IP adres veranderenOns advies is om niet zelf te gaan kloten en meteen te kiezen voor de meest veilige en gemakkelijkste manier om je IP adres te veranderen in een nieuw IP met een VPN oplossing van IPVanish. Voor een meer diepgaande bespreking over deze problematiek en een aantal bekende VPN dienstverleners, raden we je aan om ons volgende artikel te lezen: verstanding anoniem surfen!

Wil je geen VPN oplossing testen om je IP te veranderen? In dat geval, is de tip over browser proxies een interessante mogelijkheid. Er zitten een aantal nadelen aan, waaronder het gebrek aan anonimiteit er een van is. Om het meest uit een browser proxy te halen, zul je deze ook moeten complementeren met VPN technologie. Een duidelijk voorbeeld is b.v. FoxyProxy.

FoxyProxy is de referentie voor het veranderen van je IP via een browser (Firefox) proxy d.m.v. web proxy servers. Wanneer je gebruik maakt van deze dienst, zal je internet verkeer niet beschermt zijn en zul je ook niet anoniem zijn, je zult alleen je IP uitwisselen voor een nieuwe. Het IP adres veranderen met FoxyProxy kun je zeker eens proberen, maar daar waar je echt het meeste uit deze dienst wilt halen, moet je deze complementeren met VPN. Dit kun je nalezen op de site van FoxyProxy zelf: FoxyProxy dienstverlening. Slimme zet: vergelijk FoxyProxy met HideMyAss, voordat je de beurs gaat opentrekken. 

Nog meer info nodig over IP adres veranderen. Lees de volgende gerelateerde artikels:

Je bent welkom om je eigen ervaringen en opmerkingen te delen op de Google+ post over hoe je het beste je IP adres kunt veranderen: IP veranderen.

 

Artikel is geschreven door  .

IP adres veranderen
by Rens Smit