Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

PC SPEED

Uw PC speed ofwel snelheid is in principe ingeperkt door de specifieke pc configuratie en wederzijdse afstemming van de interne hardware en software componenten. U moet goed beseffen dat deze synergie van sofware en hardware gevoelig is, onderhoud nodig heeft en moet worden bijgehouden, net zoals we een tuin moeten bijhouden. Wat gebeurt er met een tuin die we niet onderhouden? Stel maar eens voor hoe die er over een jaar uit zou zien. Of uw auto ….. die heeft toch ook onderhoud nodig? Precies, vandaar dat PC speed ook samenhangt met PC onderhoud en veiligheid. Nemen we niet voortijdig onze verantwoordelijkheid dan krijgen we alleen maar problemen met onze computer en wordt onze computer traag. Voor het versnellen van de PC speed zijn heel veel verschillende zogenaamde computer speed up software varianten ontwikkeld. Computer Speed Up software is ideaal voor het gemakkelijk tweaken van uw Windows systeem. Lees hier meer over PC Speed Software.

Maakt u gebruik van Windows Vista? We hebben een apart artikel  hierover geschreven Windows Vista Sneller maken . Maakt u gebruik van Windows 7? Dan raden we u aan om het volgende artikel te lezen: Windows 7 Sneller Maken Toch willen we duidelijk onderstrepen dat de belangrijkste oorzaak voor een verminderde pc snelheid vaak te maken heeft met harde schijf fragmentatie en Windows en internet security problemen veroorzaakt doormalware infecties.

De meest gebruikerlijke PC speed & vetragingsfactoren:

1. Te veel software & te weinig geheugen & pc veiligheid

Wanneer u te veel software heeft op de computer en te weinig geheugen (onder de 512MB) dan moet u voorzichtig zijn met welke software u in feite installeert en laat draaien op uw computer. U moet dan in de smiezen hebben hoeveel bepaalde software in feite beslag legt op uw pc vermogens. Hoe meer programma’s u heeft die veel geheugen opeisen en op de achtergrond meedraaien op uw pc, hoe langzamer uw computer zal zijn.

Een concreet voorbeeld over hoe software uw PC speed negatief beinvloedt, is bijvoorbeeld uw anti-virus software. Dit is een pc vermogen vreter en u zult voorzichtig moeten zijn welk pakket u kiest. In ieder geval, neem er niet te veel! Een hoogwaardig pakket die niet teveel uw computer belast is voldoende.  Bijvoorbeeld, de Kapersky Internet Security Suite. Deze software heeft alles om u zo goed als mogelijk te beschermen tegen bedreigingen op het internet en belast uw computer niet te veel. Combineer dit pakket met de Secunia Software Inspector zodat u voortijdig alle veiligheidupdates installeert. 94,7 % van alle malware rommel die uw computer pas echt naar de vernieling en slakkegang toestand brengt, komt binnen door een veiligheidslek die u gemakkelijk had kunnen dichten met een software update. Dus, gewoon de Personal Software Inspector gebruiken van het  onderzoekscentrum op dit gebied: Secunia. Door deze tool automatisch uw pc te laten monitoren en de betrefende aangereikte updates te installeren voorkomt u gewoon een infectie van uw ergste vijand: een virus die gewoon uw pc vertraagt, bijna alle vermogens opeist en daar zit om gegevens van u te stelen en door te seinen naar de betreffende internet-crimineel. Dus, combineer een mooi anti-malware pakket die uw systeembronnen niet te veel belast met de Secunia Software Inspector. Dat is genoeg.

Ditzelfde geld voor all uw andere software die uw heeft draaien op uw computer. We hebben tegenwoordig de gewoonte om software te installeren die we in feite nooit of bijna nooit gebruiken. Het is beter om overbodige software  te verwijderen want ze nemen onnodig beslag op de systeembronnen van de computer. Dit geldt ook trial programma’s die men gratis kan downloaden en bijvoorbeeld na een tijdsperiode niet meer te gebruiken is. Programma’s van uw  computer verwijderen doet u via de icon start in uw taakbalk waar u naar het configuratiescherm gaat en de optie  software selecteert. Vervolgens selecteert u programma’s wijzigen/verwijderen.  Selecteer de betreffende promma die u wilt verwijderen van uw computer  en klik op de verwijder knop ernaast.  U moet daarna uw computer herstarten. Opgeruimd staat netjes.

2. Repareren van systeem-fouten in het Windows Register: register opschonen.

Het zenuwcentrum van uw computer is het Windows- Register. Deze raakt op den duur vervuild en moet geregeld worden opgeschoond. Systeem fouten in het Windows register worden medeveroorzaakt door het voortdurend installeren en verwijderen van programma’s. Daarnaast, wanneer uw  programma’s wist van uw computer blijven er vaak zwevende restbestanden achter in het register van uw computer en leveren meer en meer problemen op voor uw   Windows besturingsysteem hetgeen een negatieve impact op uw pc speed heeft. In een notedop: een schoon windows register zorgt betere Windows prestaties.  Wat is de status van uw Windows Register?


3. Af en toe even de harde schijf opruimen en defragmenteren.

De harde schijf op uw computer heeft ook onderhoud nodig. Met de tijd wordt die alleen maar voller met allerlei, vaak overbodige bestanden zoals bestanden in temporaire mappen, de prullenbak etc.. Hoe voller de harde schijf hoe trager uw computer zal worden. Controleer de schijfruimte en defragmenteer het zo nu en dan. Schijf fragmentatie is een sluimerend process en heeft ook een behoorlijke negatieve impact op uw PC snelheid. Lees meer hierover in de volgende post:  het defragmenteren van een harde schijf.

4. Controleer ook uw Windows stuurprogramma’s.

Stuurprogramma’s ofwel drivers in het engels, zijn belangrijke software componenten van uw hardware onderdelen (pc apparaten). Voor meer informatie over Windows drivers en hoe u ze kunt bijhouden en controleren, lees ons artikel over Windows Stuurprogramma’s.

5. Gerelateerde artikels over pc speed:

 

Gratis pc security test

Voordat u verder leest over verschillende pc vertragingsfactoren, bent u welkom om een gratis u pc snelheid te testen. We raden u aan om deze PC Speed & Performance Test hierboven te starten om vast te stellen welke problemen uw computer snelheid aantasten. U kunt deze PC security TEST starten door door te klikken op >start the test< van de afbeelding hierboven.