Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

PC SPEED UP

PC Speed Up is ontwikkeld door Optimal Software, een tsjechische software ontwikkelaar. De naam impliceert dat het gaat om Windows optimalisatie software, maar als we eens kritisch onder de motorkap kijken, dan bevat PC Speed Up niet veel tools om uw computer mee te versnellen. PC Speed Up is volgens ons gewoon een uitgebreide registry cleaner met een aantal handige tweak tools voor het optimaliseren van Windows instellingen en het opschonen van de harde schijf. Als u op zoek bent naar een registry cleaner, is de PC Speed Up software eens leuk om te testen, maar let wel op, deze software kost geld (zo’n 20 euro).

pc speed up

 

Daarom is het volgens ons beter om de PC Speed Up te vergelijken met een meer completere oplossing voor het optimaliseren en beveiligen van uw computer. De PC Health Advisor is in dit opzicht een betere keuze. Met deze complete Windows utility software suite kunt u o.a. ook uw Windows drivers bijwerken en uw harde schijf defragmenteren.

Kanttekeningen bij de PC Speed Up software:

1. Een groot nadeel is dat we eigenlijk weinig informatie kunnen vinden over de maker en de reputatie van deze software: Optimal Software. Als een vuistregel moet u alleen maar software testen van erkende software ontwikkelaars met een goede track record aangezien er zoveel rommel online beschikbaar is die vaak ook met malware besmet is. We hebben niet het vermoeden dat dit het geval is met Optimal Software en de PC Speed Up. Toch, het zou een aanrader zijn dat deze software ontwikkelaar meer informatie verschaft over de werkzaamheden, technische ondersteuning en reputatie van het bedrijf.

PC health advisor versus pc speed up2. Een ander nadeel is dat PC Speed Up software geen complete Windows utility suite is voor het optimaliseren en beveiligen van uw computer. We hebben hier te maken met een veredelde registry cleaner. We hebben hier als vuistregel dat u de computer met zo weinig mogelijk downloads en software installaties moet belasten. Dit voor het waarborgen van uw systeem-prestaties en het minimaliseren van veiligheidsrisico’s. Het is verstandiger om naar een totaaloplossing te kijken van een erkende utility software ontwikkelaar. Hier kunnen we ook u weer verwijzen naar onze review over de PC Health Advisor van Paretologic.

Hebben we wat positiefs te melden over de PC Speed Up?

De software kunt u goed gebruiken voor het opschonen van het Windows register en het optimaliseren van uw Windows systeem. Het is zeer goed dat Optimal Software ook duidelijke instructies geeft over hoe u deze software kunt verwijderen van uw computer wanneer u de PC Speed Up niet wilt kopen. Deze informatie wordt vaak willlens en wetens weggelaten. Ondanks dat we graag meer informatie zouden willen hebben over het bedrijf, lijkt het volgens ons te gaan om een professionele software ontwikkelaar.

Optimal Software s. r. o.
Jablunkovská 2014/40a
Český Těšín
737 01
Czech Republic

[schema type=”review” url=”http://computeropschonen.com/registry-cleaner/pc-speed-up/” name=”PC SPEED UP” description=”Wat kan PC Speed Up voor mijn computer doen?” rev_name=”PC Speed Up van Optimal Software” author=”Veer Dehaas” pubdate=”2013-08-15″ user_review=”3″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]