Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

Stuurprogramma installeren advies

Hierbij een advies met betrekking tot stuurprogramma’s ¬†installeren op uw computer:

Wanneer een nieuwe Windows driver (stuurprogramma) update beschikbaar is voor uw apparaten, zoals uw muis of videokaart etc., en u wilt deze handmatig installeren, dan raden we u aan om eerst een beetje over de driver update in kwestie te lezen voordat u daadwerkelijk de driver gaat installeren.

Een nieuwe update voor uw Windows stuurprogramma (driver)kan een functie repareren of invoeren dat u eerder niet kon gebruiken of kan een bepaalde compatibiliteitsbug aanpakken. Desalniettemin, het onmiddelijk installeren van de driver update is in vele gevallen niet onmiddelijk nodig.

Belangrijk is ook dat u eerst controleert of de betreffende Windows driver update wel past voor uw versie van Windows. Een Windows stuurprogramma update downloaden en installeren voor een Windows 7 besturingssysteem is niet gewenst wanneer uw eigen computer op Windows Vista draait. In dit geval, kan de driver update voor vervelende gevolgen leiden. Vandaar dat u altijd eventjes moet nagaan of de specifieke driver update past met uw huidige Windows installatie.

Wanneer u voor welke reden dan ook niet uw Microsoft Windows computer regelmatig updateert met de laatste patches en software versies, zult u dus ook waakzaam moeten zijn met welke driver updates u wel of niet moet installeren. Vandaar dat het verstandig is om een backup te maken van uw drivers en systeem in het algemeen, zodat ongewenste gevolgen gemakkelijk ongedaan kunnen worden gemaakt.

Het is ook niet zo vreemd dat we in het licht van de bovengestelde problematiek driver management software moeten gebruiken. Deze software wordt ook wel aangeduid met de term driver scanner.  Zeer belangrijk is dat de driver scanner engine van hoogwaardige kwaliteit zijn en de driverbibliotheek waarmee deze in verbinding staat erkend en accurraat.

Een driver scanner is zeer handig en bespaart u veel tijd en kopzorgen, mits deze van een erkende vendor is. Het automatisch beheren en updaten van uw drivers kunt u naar onse bevindingen het beste doen met een specialistisch programma zoals Driver Genius.

Het updateren van Windows drivers is geen wetenschap. In het algemeen geldt dat een Windows driver update meteen moet worden toegepast wanneer die beschikbaar is. Natuurlijk, er zijn omstandigheden waarbij een update niet wenselijk is. Maar vaak is het geval dat u voor een driver update ligt te springen alvorens die is uitgebracht door de fabrikanten.

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img
0 comments… add one