Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

Windows 7 herinstalleren

Windows 7 herinstalleren. Van Windows 8 terug naar Windows 7

Bent u van Windows 7 overgestapt en niet tevreden over Windows 8? U bent niet alleen!
Windows 8 is niet bij iedereen in de smaak gevallen. Windows 8 is nogal verschillend van Windows 7 in termen van design en gebruikersfunctionaliteit.

windows 7 herinstallerenMisschien heeft u al de Classical Shell geprobeerd van Windows 8? Misschien is dit wel een goed compromis? Zo, niet en u ergert zich nog steeds aan Windows 8 kunt u gewoon weer terug naar Windows 7 en gemakkelijk Windows 7 herinstalleren met behulp van een systeem image. Als u geluk heeft  is er namelijk een image backup gemaakt van uw systeem voordat u de upgrade naar Windows 8 ondernam. In dit geval kunt u de Image backup van Windows 7 weer herstellen.

Stappenplan voor wanneer u geen backup image heeft van Windows 7:

U heeft geen image gemaakt van Windows 7 voordat u de Windows 8 upgrade uitvoerde?

In dat geval, moet u de volgende stappen volgen om Windows 7 te herinstalleren:

Stap 1: Maak een systeem image

Het mag misschien stom klinken, maar je moet altijd beginnen met het maken van een Iange van uw systeem, zeker in het geval de computer al met Windows 8 was meegeleverd. Daarnaast, u weet het nooit, misschien wilt u later wel weer terug naar Windows 8. Zorg er ook voor dat u een backup image maakt van alles op uw systeem. Dit maakt het mogelijk om alle databestanden mooi over te plaatsen wanneer dit proces klaar is. Daarnaast, u kunt altijd nog een kopie van uw databestanden op een externe harde schijf zetten.

 

Stap 2: Neem uw Windows 7 Installation Media

Om deze stap te zetten heeft u een kopie nodig van Windows 7 om te kunnen installeren. Heeft u Windows 7 al? Zo niet, dan zult u Windows 7 eerst moeten kopen. Wanneer uw computer met Windows 8 was meegeleverd, dan zou u de verkoper c.q. leveranteur kunnen vragen of ze een ‘’downgrade’’ beschikbaar hebben. Dus, dat u in plaats van Windows 8, Windows 7 kunt krijgen van ze, misschien voor een mooie korting. Koop Windows 7 van een goede leverantier en ga niet beginnen met een gratis versie waar u mee zou kunnen beginnen, aangezien deze vol zit met rommel software en u een license key achteraf toch moet kopen om Windows 7 te kunnen gebruiken.

Stap 3: Installeer Windows 7

Helaas, het is niet mogelijk om een downgrade uit te voeren van een bestaande Windows installatie. U zult Windows 7 volledig opnieuw moeten installeren. Zorg ervoor dat uw harde schijf netjes wordt geformateerd bij de setup procedure. Wanneer Windows 7 op de computer staat, moet u ervoor zorgen dat deze op de laatste versie loopt. Dit kunt u o.a. doen met Secunia’s Software Inspector. Wanneer uw Windows 7 up to date, kunt u weer een system image backup maken, zodat het de volgende keer niet meer nodig is om Windows 7 volledig te herinstalleren in de toekomst.

Stap 4: Installeer alle applicaties en programma’s

Nu zult u alle programma’s opnieuw moeten installeren die niet automatisch met Windows 7 worden geinstalleerd. Zorg ervoor dat u alle licenties en activatie sleutels van uw software programma’s in de buurt heeft. Deze kunt u vinden op de verpakking of in een email of een ander aankoopbewijsje. Het is een slimme zet om alle license activation keys netjes bij elkaar op te slaan in een excel sheet. Gebruik de Secunia Software Inspector om alle programma updates bij te werken tot de laatste versie. Wanneer al uw programma’s er weer netjes op staan, is het tijd om nog eens een keer een Image te nemen.

Stap 5: Herstellen van alle bestanden.

U kunt nu beginnen met het terugzetten van alle databestanden van uw externe harde schijf of andere backup device naar de gewenste locaties. Wanneer alle databestanden netjes waren opgenomen in de backup image van Windows 8, dan kunt u deze via uw backup programma weer aanroepen en alle bestanden zo weer terugzetten op de Windows 7 computer.

Stap 6: Lekker doorzetten!

Windows 7 zal er nog lang zijn. Windows 7 support ook, er zijn nog heel veel mensen die dagelijks overstappen van Vista naar Windows 7 of juist terugstappen van Windows 8 naar Windows 7. Het falen of lukken van de Windows 8 lancering moet nog worden vastgesteld, maar Windows 7 is een definitief succes en zal nog lang worden gebruikt over de hele wereld.

Youtube Video over het maken van een Image Backup voor Windows 7:

 

Relevante Windows artikels:

Geschreven door: 

  Windows 7 herinstalleren. Van Windows 8 terug naar Windows 7
doorVeer Dehaas

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img
2 comments… add one