Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

Windows 8 sneller maken

Windows 8 sneller maken is gemakkelijk mogelijk. Je denkt misschien dat Windows 8 per definitie sneller moet zijn als haar voorgangers Windows 7 en Windows Vista, toch dit is niet automatisch het geval. Laten we 4 stappen bespreken die Windows 8 sneller maken.

1. Windows 8 sneller maken door onderhoud:

Windows 8 sneller makenIn de eerste plaats, Windows 8 heeft als alle andere Windows besturingssystemen onderhoud nodig. Dit onderhoud hangt samen natuurlijk met ons dagelijks gebruik van onze computers waarbij o.a. het Windows register, de hardware componenten en de harde schijven constant worden aangesproken door Windows 8 voor het uitvoeren van alle activiteiten die we doen op onze computer. Windows 8 sneller maken is naar mate de tijd verstrijkt, een vanzelfsprekende mogelijkheid aangezien Windows 8 langzamer wordt naarmate het Windows register en de harde schijf meer en meer rommelig worden. Drie traditionele Windows taken blijven ook in Windows 8 relevant:

Deze onderhoudstaken kunnen ook (semi-)automatisch worden uitgevoerd door Windows optimalisatie software. Vergeet ook niet om de Windows 8 updates uit te voeren, zodat de Windows software altijd op de laatste versies draait. De bovenstaande onderhoudstaken zijn van wezenlijk belang om de prestaties van Windows 8 op peil te houden, anders zal Windows 8 langzamer worden en ook meer en meer foutmeldingen kunnen krijgen.

2. Windows 8 versneller door het uitschakelen van overbodige Windows 8 services:

In de tweede plaats, elke nieuwe editie van Windows wordt automatisch gekoppeld met mooie nieuwe features en diensten die de systeem-bronnen meteen lekker belasten. Windows 8 kopen met de gedachte om daarmee je computer te versnellen is misleidend. Natuurlijk, een verse Windows installatie zal de computer snellen, toch ook  per definitie, elke nieuwe Windows versie op jouw computer, kun je sneller maken, dus ook de nieuwste Windows 8 versie. Bovendien, Windows 8 vereist gewoon een krachtige computer, trouwens ook een computer die een beetje is uitgerust om met dit nieuwe besturingssysteem te kunnen omgaan. Windows 8 is gewoon flink anders dan Windows 7 qua gebruikerservaring. Niettemin, qua onderliggende problematiek is Windows 8  sneller maken computer technisch gezien, niet veel anders als Windows 7 sneller maken. Met betrekking tot punt kun je gewoon gemakkelijk Windows 8 sneller maken door een aantal Windows 8 services uit te schakelen. Er zijn o.a. een aantal Windows diensten die gewoon aanstaan en die je zonder problemen kunt uitschakelen:

▪    Windows Media Center Service Launcher

▪    Windows Search

▪    Windows Time

▪    Application Experience

▪    IP Helper

▪    Tablet PC Input Service

▪    Certificate Propagation

Het beheer van deze Windows 8 services kun jezelf uitvoeren, maar je zou het ook semi-automatisch met behulp van Windows optimalisatie software doen. De meeste bekende merken zoals TuneUp Utilities hebben al een versie uitgebracht die is aangepast om een Windows 8 computer te optimaliseren en te onderhouden. Hierbij komen we weer terug tot het vorige punt: Windows 8 onderhouden.

3. Windows 8 sneller maken met ReadyBoost:

Windows 8 versnellenIn de derde plaats, het is nog steeds makkelijk mogelijk om via ReadyBoost Windows 8 sneller maken te verwezenlijken. De computer sneller maken door middel van Ready Boost zal je extra RAM opleveren en Windows 8 sneller maken. Daarnaast betaat er in Winows 8 de Speed Up taskbar van waaruit het makkelijker en sneller wordt om toegang te krijgen tot vaak gebruikte bestanden. Is Windows 8 plotseling trager geworden dan normaal? Ga naar de performance tab in de Windows 8 Task Manager om te zien welke applicaties jouw systeem belasten en deze  uit te schakelen indien gewenst. Het beheer van de systeembronnen kan ook weer gemakkelijk worden gedaan met behulp van goede Windows 8 optimalisatie software.

4. Windows 8 sneller opstarten met Fast Startup:

In de vierde plaats, raden we aan om de Windows 8 Fast Startup functie te activeren. Hierdoor kun je Windows 8 sneller laten opstarten.Dit artikel bespreekt in detail hoe je de Fast Startup kunt activeren in Windows 8: Turn on Windows 8 Fast Startup.

CONCLUSIE

Windows 8 sneller makenHierbij hebben we de belangrijkste factoren besproken m.b.t. het versnellen van Windows 8. Het belangrijkste is rekening te houden met de factoren die samenhangen met het onderhouden van Windows 8. Wanneer je de computer niet onderhoudt en zorgt voor het waarborgen van optimale Windows prestaties, zal Windows 8 trager worden en zul je meer problemen krijgen met de computer. Het onderhouden van Windows 8 met krachtige Windows 8 optimalisatie software is een aanrader en een verstandige investering. Lees hier meer over een selectie van goede Windows optimalisatie software: selectie Windows optimalisatie software.

Relevante artikels over Windows sneller maken: 

Heb jij ervaringen met het versnellen van Windows 8? Deel je ervaring of opmerkingen die je hebt over Windows 8 op onze Google+ discussie: Windows 8 sneller maken tips.

 

De schrijver van dit artikel is: 

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img
7 comments… add one