Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

LOLLIPOP VIRUS

lollipop adware verwijderenLollipop is geen virus, maar een vorm van adware. Het programma is verantwoordelijk voor het tonen van vervelende advertenties. Deze advertenties kunnen zelfs schadelijk zijn en leiden tot andere malware infecties. Lollipop is geen ernstig veiligheidsprobleem voor je computer, maar dient te worden verwijderd met een krachtige malware scanner. Voor een overzicht van complete en krachtige malware scanners kunt u het volgende artikel lezen:

Heb je geen tijd om te lezen, dan zou je hier een volledige computer diagnose scan kunnen uitvoeren:

Hoe komt Lollipop adware op mijn computer?

Bij het downloaden van gratis programma’s bij gratis software sites worden vaak betrouwbare gratis software programma’s gebundeld met slechte software en adware om zo geld te verdienen. Deze praktijk is uiteindelijk schadelijk voor de gebruiker die tracht gratis software te gebruiken. Wanneer je gratis software installeert zal er tevens andere ongewenste programma’s zoals Lollipop als installatie stiekem worden toegevoegd op je computer. Wees daarom voorzichtig met gratis software en gratis software download sites en installeer niet het Lollipop programma mocht je die keuze daadwerkelijk krijgen.

Een verder probleem van het Lollipop adware programma is dat deze browserkapers (hijackers) en andere adware verspreidt zoals Delta Search, DealPly, Babylon en andere ongewenste programma’s. Het verwijderen van Lollipop is van belang om verdere adware problemen te vermijden.

Gerelateerde artikels:

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img