Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

Windows 8 Kopen? Is dat wel een goed idee?

Windows 8 Kopen? Waar moet je aan denken!————————-

Ben jij aan het overwegen om Windows 8 aan te schaffen? Windows 8 is dit jaar 2012 (26 oktober) beschikbaar voor consumenten. Toch moet je aan een aantal dingen denken voordat je Windows 8 gaat kopen.

Microsoft introduceert Windows 8 als de opvolger van Windows 7 en breekt behoorlijk met de vorige trend in design en gebruiksfunctionaliteit van de Windows besturingssystemen. Windows 8 heeft een volledige nieuwe interface die te vergelijken is met de huidige designs van Zune, Windows Phone, Office 2013 en Xbox. Deze nieuwe aanpak is meer gericht op het concept van touch screens waarbij alles met je vingers kan worden aangestuurd. Het wordt ook wel aangeduid met Metro c.q. Metro omgeving, een naam gebaseerd op de nieuwe programmertaal die Microsoft heeft ontwikkeld en is geinspireerd op de verkeersborden van het publieke transport netwerk…..zoals de metro ( :

Hoewel Windows 8 ook tracht goed te kunnen werken met de traditionele muis en toetsenbord, is het wel belangrijk om even hier goed bij stil te staan. Het zal dus voor de meeste mensen wel even wennen zijn met deze overgang, zeker als men nog niet bekend is met touch screen concept zoals die o.a. uitstekend is toegepast geworden door Apple op de Ipad en de Iphone. De vraag is hoe goed Microsoft Apple weet te evenaren in gebruiksvriendelijkheid.

Wanneer moet je niet Windows 8 kopen?

Volgens een rapport van Gartner is er een probleem wanneer een normale (non-touch) computer gebruik maakt van Windows 8. De mogelijkheden en gebruiksvriendelijkheid van Windows 8 komt niet tot zijn recht op een gewone desktop computer zonder touch opties. Het beste lijkt dus om nieuwe touch Microsoft hardware  aan te schaffen, zoals een tablet of een aangepaste laptop. Dus wanneer je Windows 8 kopen wilt, is  dit eigenlijk alleen de moeite waard wanneer je computer daarvoor klaar is. Zo niet kun je het beste een nieuwe touch aangepaste computer kopen met Windows 8 er al op.

Voor zakelijk gebruik geldt het zelfde. Windows 8 kan in beginsel de productiviteit verminderen wanneer deze wordt ingezet op een normale non-touch computer. De zakenwereld is eigenlijk nog niet klaar voor een Windows 8 migratie en vele computers lopen daar nog op Windows Vista of zijn net gemigreerd naar Windows 7. Vandaar Windows 8 is voor de meeste desktop computers niet echt geschikt of komt er niet tot zijn recht.

Wat is een verstandig alternatief i.p.v. Windows 8 te kopen?

Je moet een beetje geduld hebben en oefenen wanneer je Windows 8 gaat kopen en gebruiken op een normale computer. Wanneer je dit niet hebt en ook geen nieuwe computer wilt kopen, is het gewoon het beste en goedkoopste om je huidige Windows computer te optimaliseren. Lees meer op de volgende posts:

Windows 7 optimaliseren & sneller maken

Windows Vista optimaliseren & sneller maken

 

Waar kun je Windows 8 het beste kopen?

Windows 8 kun je in feite in elke electronica zaak verkrijgen. Het makkelijkste en vaak goedkoopste is om deze software online te kopen. Windows 8 kun je bijvoorbeeld kopen makkelijk en voordelig op Paradigit computers. Paradigit is een van de beste computerspeciaalzaken in Nederland en heeft een uitstekende online winkel en dienstverlening. Vergeet ook niet om Tweedehands.net te bezoeken, misschien kunt u daar een goedkopere versie vinden?

 

Aanbevolen: koop Windows 8 bij Paradigit Computers voor een goede prijs! 

Vergeet ook niet eens te kijken op Tweedehands.net, misschien kunt u hier een goedkopere versie vinden?

Wat is het belangrijkste verschil tussen Windows 8 en Windows 7?

Zoals al eerder aangekaart, de meest belangrijke verandering van Windows 8 ten opzichte van Windows XP, Vista en Windows 7 is de zogenaamde Metro gebruikersinterface. Bijvoorbeeld, het startscherm is zeer eenvoudig opgezet en bestaat volledig uit een beperkt aantal tegels die programma’s voorstellen. Deze tegels worden continu bijgehouden om relevante gebruikersinformatie te kunnen organiseren door de gebruiker zelf. Het is natuurlijk de bedoeling dat je de tegels kunt aansturen met je vingers. Vandaar, alle interactieve elementen zijn groot en het aantal mogelijkheden en instellingen zijn beperkt tot het meest noodzakelijke. Hierdoor wordt het startscherm visueel zeer overzichtelijk. Een nadeel is natuurlijk wel dat de startknop en menu niet meer te beschikbaar is. De startknop en startmenu zijn 17 jaar geleden door Microsoft in de Windows 95 versie geintroduceerd.

Daarnaast is Windows Store toegevoegd geworden voor het kunnen downloaden van nieuwe apps die je makkelijk met je vinger kunt organiseren in je Metro omgeving. Windows Defender heeft betere een virusscanner gekregen en bevat ook een hippere, nieuwe versie van de task manager voor het beheren van Windows processen. Natuurlijk, Windows 8 wordt standaard voorzien van Internet Explorer 10.

Ben jij klaar om Windows 8 te kopen?

Koop Windows 8 bij een online computerspeciaalzaak, een van de beste in Nederland is Paradigit Computers:

 

Koop Windows 8 voordelig online bij Paradigit Computers! 

 

 

Relevant om te lezen m.b.t. Windows 8:

 

 

De schrijver van deze pagina:

 

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img
4 comments… add one