Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

ZENMATE REVIEW

zenmateZenmate is een zeer gemakkelijke en handige plug-in voor Google Chrome waarmee internetgebruikers het  webverkeer mee kunnen versleutelen en geo-restricties mee kunnen omzeilen. Anoniem surfen met Zenmate is inderdaad zeer eenvoudig en op dit moment nog gratis. Wat uitzonderlijk goed en uniek is van deze VPN dienst is dat je per browser tab een andere server locatie kunt instellen. Bijvoorbeeld: je kunt via een tab video’s streamen vanuit een amerikaanse server, terwijl je met je andere browser tab via de Zenmate server in Zwitserland lekker veilig bankiert. Dit heet per site geo-switching en is zeer eenvoudig om in te stellen. Hieronder zie je een videopresentatie over hoe de Zenmate plug-in werkt:

Wat zijn de nadelen van Zenmate?

Zenmate is een nieuwe Duitse start-up gelegen in Berlijn. Het is niet vreemd dat deze dienst nog niet geheel volwassen is. Vandaar dat deze plug-in nog gratis is. De nadelen zijn eigenlijk gering, maar belangrijk wanneer je echte veiligheid en anonimiteit nastreeft op het internet.

  1. Zenmate heeft relatief maar weinig proxy server locaties. Een meer ervaren gebruiker zou waarschijnlijk uit meer locaties willen kiezen. Op dit moment kun je kiezen om te internetten via een server in Zwitsersland, Duitsland, Hong Kong of Amerika.
  2. Zenmate is een privacy oplossing, geen security oplossing. Hoewel het de indruk wekt dat het jouw internet veiligheid zal verbeteren, is dit niet correct. Browsers zijn zeer kwetsbaar en moeten altijd op de laatste versie draaien. FireFox en Chrome zijn de enigste browsers die Zenmate ondersteunt. Het zou veel beter zijn uit een security oogpunt om Zenmate op te starten te gebruiken met een meer veiligere minder kwetsbare browser. Browsers die meer gericht zijn op veiligheid en privacy zijn de Tor browser en de Aviator.
  3. De vraag is in hoeverre een browser plug-in voldoende is om je daadwerkelijk geheel anoniem te surfen. Het is niet echt duidelijk of echt het oorspronkeijke IP adres gewijzigd wordt Om geheel anoniem te surfen zijn er vaak meer stapjes vereist. De belangrijkste meerwaarde is dat het je makkelijk helpt met het omzeilen van geo-restricties en kan voorzien in meervoudige proxy-verbindingen vanuit de browser tabs.

vpn proxy server software versus zenmate Aanbeveling: mijn aanbeveling is om Zenmate in te zetten als een tweede extra laag van encryptie en aanvankelijk te investeren in een professionele VPN software. Ik maak zelf gebruik van de HideMyAss software voor het versleutelen van mijn internetverbinding. Daar boven op maak ik nog eens gebruik van de Zenmate plug-in voor een exta encryptielaag in het geval ik wil internetten met Chrome of FireFox. Trouwens, maak ook gebruik van secure webmail die je privacy respecteert. Anders heeft de Zenmate plug-in ook niet echt veel zin uit een privacy oogpunt.

zenmate vpnBelangrijk: als basisvoorwaarde voor private surfing geldt natuurlijk wel dat je een schone computer hebt. Investeer in een goede anti-malware oplossing die ook je browsers beschermt: Bitdefender Internet Security 2014.

Gerelateerde artikels:

[schema type=”review” url=”http://computeropschonen.com/2014/03/zenmate/” name=”Zenmate” description=”Wat zijn de nadelen van de Zenmate plug-in?” author=”Rens Smit” pubdate=”2014-03-03″ user_review=”4″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]

Computers hebben me altijd bezig gehouden en mijn vrije tijd beroofd ( : Ik vind het gewoon leuk om te schrijven over computers en computer gerelateerde problemen. Het heeft me gewoon geleerd om meer uit mijn computer te halen en er langer en meer plezier van te hebben. Ik vind dat het belangrijk is dat we goed met onze computer omgaan en proberen deze zo lang mogelijk te behouden. Dit is in het belang van ons mileu, maar ook onze eigen beurs. De computer opschonen is hierbij een sleutel. Vandaar dat ik graaf op ComputerOpschonen.com schrijf.

View all contributions by

img
img
2 comments… add one