Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

VEILIG INTERNETTEN

Hoe kunt u het beste veilig internetten? 

Veilig internetten veronderstelt dat u moet doen aan een aantal voorwaarden en regels.

veilig internetten1. U moet investeren in een complete internet security oplossing die u waarschuwt voor besmette websites en u afdoende kan beschermen tegen malware aanvallen in de vorm van rootkits, spyware, adware en ander ongein. De beste oplossing is naar onze mening ontwikkeld door Bitdefender, hoewel de Spyhunter ook een goede en goedkopere keuze is. Aangezien malware heden ten dage zo complex is en de meeste virusscanners niet alle malware varianten kan herkennen, is het gewoon belangrijk om te investeren in kwaliteit ten bate van uw eigen veiligheid online. Het inzetten van een goed anti-spyware programma voor het geregeld controleren van uw systeem op infecties is gewoonweg belangrijk.

2. U moet investeren in de gezondheid van uw computer. Het bijhouden van alle software security updates voor nieuwe kwetsbaarheden is een belangrijke voorzorgsmaatregel. Wanneer u computer geen kwetsbaarheden bevat, zal het moeilijker worden voor malware om binnen te dringen. Daarnaast het bijhouden van uw drivers en het schoon houden van uw systeem zal ook bijdragen aan een stabielere computer en een snellere surfervaring. Het bijhouden van uw security updates voor alle software installaties op de computer kunt u het beste doen met de Secunia Personal Software Inspector. Het schoonmaken van uw computer kunt u doen met Windows optimalisatie software zoals TuneUp Utilities of Glary Utilities. Het voordeel van deze software programma’s is dat deze ook privacy gevoelige gegevens kunnen verwijderen van uw computer. Een beroemd tooltje hiervoor is de Ccleaner.

tips voor veilig internetten3. U zult moeten overwegen om te internetten met behulp van een VPN Service. Echt veilig internetten en ook anoniem surfen kunt u daadwerkelijk verwezenlijken met een goede VPN service zoals IPVanish die uw internet verkeer versleuteld met behulp van encryptie technologie. Deze hoogwaardige technologie is kindeenvoudig te gebruiken. U hoeft niet een techneut te zijn om anoniem en veilig te internetten. Voor meer informatie over dit fascinerende onderwerp kunt u ons artikel lezen over anoniem surfen: hoe kan ik het beste anoniem en veilig surfen? Voor de ongeduldigen, o.a. HideMyAss biedt een uitstekende VPN dienst aan die het mogelijk maakt om veilig en anoniem het internet te verkennen.

4. Gedragsregels. U moet oppassen met downloaden en openen van bestanden. Zorg ervoor dat u alleen vertrouwde bestanden opent en op uw computer zet. Verander regelmatig uw passwords. Let op met wie en wat u communiceert met derden via het internet. Ten slotte, een extra verdedigingslaag opbouwen door het installeren van een gratis virusscanner zoals de Avira Free Antivirus is ook een slim idee.

veiliger internetten met Kasperky5. Er zijn ook goede browser plug-ins beschikbaar die de veiligheid en privacy van het internetten verbeteren. De volgende plug-ins kun je eens bekijken: Ghostery of Zenmate en NoScript. Natuurlijk, een goede en complete internet security oplossingen zoals de Kaspersky Internet Security 2014 & Norton Internet Security 2014 software bevatten ook extra bescherming bij het internetten. Bijvoorbeeld Kaspersky heeft de URL Advisor en de Safe Money technologie toegevoegd in haar programma’s om haar klanten beter online te beveiligen.

Veilig internetten op school?

Wanneer u op zoek bent naar een oplossing voor veilig internetten op school binnen een school netwerk is het een goed idee om eens de oplossing van PC-Guardian te testen. PC-Guardian heeft een speciale school edition ontwikkeld voor het kunnen beheren, controleren en beperken van de computer toegang en het monitoren van het internet gedrag van alle leerlingen: PC Guardian School Edition. Hierdoor kunnen o.a. ouders en verantwoordelijke pedagogen op tijd worden gewaarschuwd over ontoelaatbaar internet gedrag. Het is in feite een uitgebreide en aangepaste software versie van de PC Guardian Parental software versie. Deze software zorgt ervoor dat uw kinderen onder toezicht veiliger kunnen internetten. Voor meer informatie: parental control.

Veilig internetten met de beste antivirus & malware scanner software:

Het inzetten van een goede ‘second-opinion’ malware scanner voor een extra controle of er daadwerkelijk niks op de computer zit, is aan te raden. De HitmanPro is een uitstekende keuze:

Uitstekende bronnen over veilig internetten:

 

Computers hebben me altijd bezig gehouden en mijn vrije tijd beroofd ( : Ik vind het gewoon leuk om te schrijven over computers en computer gerelateerde problemen. Het heeft me gewoon geleerd om meer uit mijn computer te halen en er langer en meer plezier van te hebben. Ik vind dat het belangrijk is dat we goed met onze computer omgaan en proberen deze zo lang mogelijk te behouden. Dit is in het belang van ons mileu, maar ook onze eigen beurs. De computer opschonen is hierbij een sleutel. Vandaar dat ik graaf op ComputerOpschonen.com schrijf.

View all contributions by

img
img
26 comments… add one