Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

AIDA64

De AIDA64 van LimeWire is een diagnostisch programma voor het volledig uitmeten van Windows computer systeem-prestaties. De AIDA64 Extreme Edition is de opvolger van Everest, het is een ideaal programma voor het maken van PC prestatie benchmarks en overclocking doeleinden.

Wat kun je met de AIDA64 dan doen?

aida64 extremeMet de AIDA64 Extreme Edition kun je een computer volledig analyseren zonder dat je deze hoeft open te maken. Het is meestal het geval dat je een computer moet openmaken wanneer je het vermoeden hebt dat je computer problemen haar oorsprong hebben in een hardware component. Dit is niet meer direct nodig met behulp van de hardware diagnostics van AIDA64 die op basis van een database met meer dan 150.000 componenten en PC stress test kan uitvoeren om te bepalen welk hardware device iets mankeert.

Los van deze krachtige hardware diagnostics kan de AIDA64 Extreme Edition software ook de prestaties van de harde schijven, processoren, en het geheugen meten. De software bevat processor benchmarks die o.a. MMX, 3DNow!, SSE, XOP, FMA, en AVX instructies gebruiken. AIDA64 Disk Benchmark bepaalt de overdrachtsnelheid van informatie van (optische) harde schijven en solid-state drives.

aida64

Daarnaast kan AIDA64 meer dan 150 verschillende sensor devices ondersteunen voor het meten van de interne temperaturen en energieverbruik van de computer. AIDA64 kan een gebruiker alarmeren wanneer een computer overhit raakt of de interne koeling niet meer werkt.

Ten slotte kan de AIDA64 Extreme Edition ook alle software en het besturingssysteem analyseren en een overzicht geven van alle software licenties, beveiligingsapplicaties, DLL bestanden, start up programma’s en bezochte websites.

Dus, wil je volledig inzage en controle hebben over alle software en hardware matige facetten van je computer, is deze software een zeer waardevolle investering. Voor meer informatie en het downloaden van deze software: AIDA64 Extreme of Business Edition of raadpleeg Limewire’s kennisdatabase over de AIDA64 software edities.

Is er een ander interessant alternatief voor de Aida64 Extreme Edition?

Voor ICT-organisaties of een systeembeheerder die de computers in een bedrijfsnetwerk wil kunnen monitoren en optimaliseren is er de System Mechanic Professional of de  Ccleaner Network Professional Edition. Met deze unieke software kun je vanuit een computer alle computers binnen het netwerk gelijktijdig of apart opschonen en defragmenteren. De Ccleaner Network Professional Edition heeft helaas niet zo’n uitgebreide overclocking functionaliteit als de Aida64 softaware.

Gerelateerde artikels:

[schema type=”review” url=”http://computeropschonen.com/2013/03/aida64/” name=”AIDA64″ description=”Wat kan de Aida64 voor je computer betekenen?” rev_name=”AIDA64 Extreme & Business editions” rev_body=”AIDA64 Extreme Edition” author=”Rens Smit” pubdate=”2013-03-19″ user_review=”5″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]

Dit artikel over de Aida64 software van Limeware is een bijdrage van: 

Computers hebben me altijd bezig gehouden en mijn vrije tijd beroofd ( : Ik vind het gewoon leuk om te schrijven over computers en computer gerelateerde problemen. Het heeft me gewoon geleerd om meer uit mijn computer te halen en er langer en meer plezier van te hebben. Ik vind dat het belangrijk is dat we goed met onze computer omgaan en proberen deze zo lang mogelijk te behouden. Dit is in het belang van ons mileu, maar ook onze eigen beurs. De computer opschonen is hierbij een sleutel. Vandaar dat ik graaf op ComputerOpschonen.com schrijf.

View all contributions by

img
img
2 comments… add one