Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

MACBOOSTER

Macbooster is een nieuw product van IOBIT voor mac gebruikers. De MacBooster is een alles-in-één software programma voor het beveiligen, opschonen en optimaliseren van een mac. Heb je last van een trage mac? Dan zou de MacBooster je kunnen helpen. Ik zal de MacBooster eens kritisch bespreken. Is de MacBooster wel zo goed als die lijkt te zijn?

MacBooster Review – Wat kan ik verwachten van de MacBooster?

De MacBooster bestaat uit 6 verschillende componenten. Deze geven aan wat je kunt verwachten van deze Mac utility software en ik zal er mijn kritische opmerkingen aan toevoegen:

macbooster1. Security. De MacBooster heeft een goede mac virusscanner en anti-phishing software ingebouwd. Dit is een goede zet en spreekt in het voordeel van Iobit, de maker van de MacBooster. Toch, de kracht van de MacBooster antivirus engine is nog nooit onafhankelijk getest geworden. Daarnaast is het niet duidelijk welke antivirus technologie precies gebruikt wordt. Dit is wel anders bij de MacKeeper. De MacKeeper heeft een antivirus module die onafhankelijk door AV-Comparatives is getest. De MacKeeper verschaft meer feiten en wordt beschouwd als de beste mac antivirus software.  Dit kan ik niet zeggen over de MacBooster. De MacBooster is een nieuwe speler op de markt en concureert met de MacKeeper. Niettemin, Iobit is een utility software bedrijf met een lange geschiedenis en goede reputatie. Iobit is vooral bekend geworden met de Iobit Advanced System Care software. In deze software wordt gebruikt gemaakt van de kennis en technologie van Bitdefender. Maakt de MacBooster ook gebruik van de expertise van Bitdefender? Dit is nog niet duidelijk.

2. Disk cleanup. De MacBooster kan de harde schijf van je mac netjes opruimen en meer plaats maken voor nieuwe bestanden. Onnodige, corrupte bestanden, logs, binary files en andere rommel wordt netjes verwijderd. Een opgeruimde harde schijf met meer plaats is goed voor de algehele systeem prestaties. Dit is een typische feature die alle mac cleaners wel hebben tegenwoordig.

3. Ram optimizer. De MacBooster heeft de mogelijkheid om de RAM te beheren die je Mac besteedt aan allerlei programma’s en applicaties. Een Mac kan traag worden wanneer er te veel programma’s te veel RAM opeisen. Dit kan nu makkelijk worden beheerd. Het zal meer RAM kunnen vrijmaken voor bepaalde programma’s van je voorkeur, waardoor je mac sneller zal worden bij het gebruik van deze programma’s.  Dit is een zeer handige feature waarbij je nut van kunt hebben wanneer je zware spelletjes speelt.

4. Mac Power uninstaller. Met de Power Uninstaller kun je makkelijk programma’s beheren en fatsoenlijk verwijderen. Dit is een van de features waar ik zelf het nut niet van in zie… maar goed, deze uninstaller zal de programma’s geheel verwijderen zonder restbestanden achter te laten op de harde schijf.

5. Large File Cleaner. De MacBooster heeft een speciale module voor het aanpakken van grote bestanden zoals films en .dmg bestanden. Vooral oude grote bestanden en programma’s blijven vaak te veel plaats van de harde schijf te beroven. Het verwijderen van deze grote bestanden kan niet altijd even zo soepeltjes verlopen en voor problemen zorgen. De MacBooster heeft een speciale algoritme om deze type bestanden te herkennen en te verwijderen.

6. Duplicate Files Cleaner. De MacBooster heeft ook een algoritme voor het herkennen van alle dubbele bestanden. Een mac computer spaart veel dubbele bestanden die onnodig de harde schijf volmaken. Het verwijderen van dubbele bestanden is kinderspel met deze software.

Conclusie over de MacBooster:

macbooster reviewDe MacBooster kan worden beschouwd als een typische mac cleaner met een extra internet security module. In dat opzicht bevat dit programma meer, dan de klassieke CleanMyMac2 van MacPaw of de MacReviver. Niettemin, mist de MacBooster veel in vergelijking met de MacKeeper van Kromtech. Er zitten gewoon meer gereedschappen in de MacKeeper waaronder een mac data recovery tool voor het terughalen van verwijderde bestanden. Verwijderde bestanden terughalen kun je makkelijk doen met de Mackeeper, maar je kunt deze ook defenitief verwijderen met een exta bijgevoegde FileShredder. Dit kun je met de MacBooster niet. Ik verwacht wel dat Iobit deze features in de toekomst nog zal toevoegen. Dit zal ook wel moeten, want op dit moment vind ik niet dat de Iobit MacBooster kan concurren met de MacKeeper en kan ik ook nog niet zeggen dat het ‘n alles-in-één oplossing is voor je mac. Natuurlijk, je bent welkom om de MacBooster vrijblijvend te testen, maar mijn conclusie is dat je beter je tijd kunt besteden aan een evaluatie van de MacKeeper.

download macbooster Iobit macbooster review

Voor meer informatie:

[schema type=”review” url=”http://computeropschonen.com/2014/08/macbooster/” name=”MacBooster Review” description=”Waarom is de MacBooster van Iobit wel of geen goede keuze?” rev_name=”Iobit MacBooster” author=”Rens Smit” pubdate=”2014-08-18″ user_review=”3″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]

 

Computers hebben me altijd bezig gehouden en mijn vrije tijd beroofd ( : Ik vind het gewoon leuk om te schrijven over computers en computer gerelateerde problemen. Het heeft me gewoon geleerd om meer uit mijn computer te halen en er langer en meer plezier van te hebben. Ik vind dat het belangrijk is dat we goed met onze computer omgaan en proberen deze zo lang mogelijk te behouden. Dit is in het belang van ons mileu, maar ook onze eigen beurs. De computer opschonen is hierbij een sleutel. Vandaar dat ik graaf op ComputerOpschonen.com schrijf.

View all contributions by

img
img
1 comment… add one