Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

Browser hijacking

Browser hijacking is het wijzigen van de instellingen van de internet browser door malware en spyware. De term ‘hijacking’ staat voor kapen en geeft aan dat dit gebeurt zonder de toestemming van de gebruiker. Een browser hijacker zal de ingestelde homepage vervangen door een andere, bijvoorbeeld een bepaalde zoek pagina, reclame pagina of een andere type pagina waar je niet om gevraagd hebt. Normaal worden browser hijackers ingezet om advertentie geld mee te verdienen voor de maker. Ze zijn dan makkelijk uit te schakelen en een vorm van onschuldige, toch vervevelende adware. Niettemin, vele zijn een stuk moeilijker te vinden en er zijn browser hijackers die worden gebruikt om gebruikers naar een besmette website te sturen. Vandaar, verwijder een browser hijacker meteen van de computer.

Hoe kan ik het beste een browser hijacker verwijderen?

browser hijackingDe meeste nieuwe browser hijackers zullen het niet toestaan dat de gebruiker via de internet instellingen alles weer terugdraait. De browser instellingen worden gewoon weer door de hijacker teruggedraaid na een reboot. Het beste wat je kunt doen is het inzetten van een specialist op het gebied van het verwijderen van spyware en adware. Een specialist die tevens ook een volledige real-time bescherming biedt, is de SpyHunter. Deze is ook uitzonderlijk goed in het localiseren van alle adware. Lees hier meer: SpyHunter Review.

Voorbeelden van browser hijacking en jackers:

  • De Babylon Toolbar

Het vertalingsprogramma van Babylon is een onschuldige browser hijacker en wordt meestal gebundled als een extra add-on met een ander programma. De Babylon translation software opent telkens de Babylon Toolbar in de internet browser.

  • Snap.do

Snap.do (Smartbar ontikkeld door Resoft) is een vorm van malware die de internet browser stuurt naar de snap.do zoekmachine. Het bezoeken en gebruiken van Snap.do en Search.snap.do kan leiden tot het ongemerkt downloaden van malware.

browser hijacker

Heeft u last van een browser hijacker? 

Verwijder deze met de Spyhunter: klik voor een gratis diagnose scan!

 

Gerelateerde artikels

[schema type=”review” url=”http://computeropschonen.com/browser-hijacking/” name=”browser hijacking” description=”Wat is browser hijacking en een browser hijacker? Wat kan ik er tegen doen?” rev_name=”browser hijacker” author=”Rens Smit” pubdate=”2013-11-07″ user_review=”1″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]