Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

COMODO INTERNET SECURITY

Comodo Internet Security is een programma van Comodo software. Comodo ook wel de Comodo Group genoemd is een groep van bedrijven die beveilingssoftware ontwikkelen en SSL certificaten aanbieden. Het hoofdkantoor is gelegen in Jersey City, New Yersey in de Verenigde Staten. De groep is in 1998 opgericht door de huidige CEO Melih Adbulhayoglu en heeft op dit moment meer dan 600 medewerkers. Het bedrijf will bijdragen aan het verbeteren van de online veiligheid en vertrouwen door authentificatie en encryptie.

Dit merk is voor de doorsnee computergebruiker vooral bekend geworden door het gratis verstrekken van een firewall, de Comodo Firewall. Deze beroemde firewall zit ook in de paradepaardjes van Comodo: Comodo Internet Security 2013 en de Antivirus Advanced programma 2013.

Wat is het verschil tussen Comodo Internet Security & Antivirus Advanced 2013?

De Antivirus Advanced programma 2013 is een stuk goedkoper, maar bevat alle wezenlijke functies. Er ontbreekt in feite alleen 1 functie die wel in de internet security oplossing zit: de TrustConnect™. Dit is de ingebouwde Hot spot bescherming die alle informate encrypteert die over het internet wordt verstuurd.  Los daarvan is in feite alleen de prijs goedkoper. Test deze uitstekende  software gratis zonder verdere verplichtingen.

comodo antivirus

Zit er een virus verstopt in uw computer?

Klik voor een gratis & vrijblijvende scan

comodo

Wat is een goed alternatief voor Comodo? 

Tip: aangezien een goede en complete virusscanner geld kost, raden we u aan om verschillende beveiligingssoftware met elkaar te vergelijken. Bitdefender en Panda antivirus zijn twee zeer goede alternatieven. Voor meer informatie over virusscanners en ook de nadelen met het gebruik van virusscanners, lees ons beroemde artikel over virusscanners: advies over virusscanners.

Wat zijn Comodo’s voornaamste speerpunten?

Het bedrijf is vooral een autoriteit geworden op het gebied van certificaten voor bedrijven onder de bedrijfsnaam Comodo CA. Het voorziet in o.a. de volgende certificaten: Organization Validation (OV) certificaten, Domain Validation (DV) certificaten, Extended Validation Certificate (EV SSL) certificates, Multi-Domain certificaten, Unified Communications certificaten, email certificaten en code signing certificaten. Comodo CA ondergaat een jaarlijkse WebTrust audit uitgevoerd door Ernst & Young.

Daarnaast is Comodo CA een erkende scanning vendor en voorziet in PCI scanning diensten voor online winkels en bedrijven die compliant moeten zijn met de PCI DSS regulaties voor het kunnen aanbieden van credit card betalingen. Los daarvan kan het bedrijf de websites scannen op veiligheidslekken en andere security issues. Comodo is hier bekend geworden met haar HackerProof scans. Wilt u hacker proof blijven? Investeer dan in een goede virusscanner van Comodo en complementeer dit met een beveiligde proxy server service dienstverlening zoals b.v. die van HideMyAss om mee te surfen op het internet. Door anoniem en encrypted te internetten, bent u niet meer traceerbaar en geen interessante target meer voor hackers. Vergeet wel niet uw security updates uit te voeren om uw veiligheid te garanderen met Secunia’s Personal Software Inspector. Lees meer over deze thema’s op Secunia & anoniem surfen.

Gerelateerde artikels:

Bronnen:

U bent welkom om zelf hier onder uw mening te delen over Comodo’s antivirus software.

[schema type=”review” url=” http://computeropschonen.com/internet-security/comodo-internet-security/” name=”Comodo Internet Security” description=”Wat zijn betere alternatieven voor de Comodo Internet Security software?” author=”Rens Smit” pubdate=”2013-11-17″ user_review=”3″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]