Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

Windows Defender

De Windows Defender stond bekend als Microsoft eigen anti-spyware programma voor het opspeuren en verwijderen van spyware. Voor de lancering van Windows 8 bevatte Windows Defender real-time technologie voor het bewaken van Windows systeem processen en andere activiteiten op mogelijke spyware infecties. Bovendien was er een module voor het gemakkelijk verwijderen van ActiveX software en zat er support ingebouwd voor Microsoft SpyNet. Microsoft SpyNet maakte het voor computer gebruikers mogelijke spyware te melden.

windows defenderWindows Defender’s anti-spyware scanner is gebaseerd op GIANT AntiSpyware. Dit programma was ontwikkeld door Giant Software Inc en door Microsoft in 2004 opgekocht. Het was een effectieve manier voor Microsoft om beslag te leggen op anti-spyware kennis, die het zelf niet in huis had…. en misschien nog steeds mist? Nog recentelijk (Juni 2012) kwam deĀ nederlandse Hitman Pro Microsoft’s anti-malware programma’s te hulp om deze te beschermen tegen een malware aanval! Ja, u leest het goed, de maker van Hitman Pro, SurfRight in Enschede, helpte Microsoft bij het beschermen van hun security programma’s (Windows Defender & Microsoft Essentials)tegen een malware aanval. Ik zou zeggen, stap over naar een anti-malware programma van nederlandse bodem! Hitman Pro is een onderschat antivirus programma. Dat heeft natuurlijk alles te maken met geld voor marketing. Microsoft bevat enorme voorrraden met geld om Windows Defender & Microsoft Security Essentials te prijzen en in de markt te pushen. Zie hier de video:


Aanbevolen: Lees onze Hitman Pro Review!
windows defender versus hitman pro

Windows Defender versus Microsoft Security Essentials:

Op dit moment is Windows Defender qua naam niet meer relevant aangezien de functionaliteit is opgenemen in de Microsoft Security Essentials programma. Dit is een complete anti-malware scanner met dus anti-spyware bescherming. Microsoft had als doelstelling om maar 1 totaaloplossing te maken voor het waarborgen van de veiligheid van Windows systemen. Vandaar dat we kunnen verwachten dat binnen afzienbare tijd, de naam Windows Defender niet meer gebruikt zal worden en geen verdere verwarring zal wekken onder computer gebruikers.

Dus, als u nu leest over Windows Defender besef dan dat dit op dit moment het zelfde is als de Microsoft Essentials en dat het voor een aantal jaren terug daarmee alleen Microsoft’s anti-spyware software mee werd bedoelt. Op dit moment hoeft u alleen de Microsoft Security Essentials te installeren en niet meer na te denken over Windows Defender.

Gerelateerde onderwerpen:

 

Bronnen:

[schema type=”product” url=”http://computeropschonen.com/malware-scanner/windows-defender/ ” name=”Windows Defender” description=”Wat is Windows Defender?” brand=”Microsoft” manfu=”Microsoft” single_rating=”3″ agg_rating=”13″ ]