Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

MAC DEFENDER

Wat is de Mac Defender voor iets? 

Mac Defender klinkt heel goed, zelfs vertrouwd. De Mac Defender speelt aan op Windows Defender. Windows Defender is het anti-spyware programma van Microsoft. Natuurlijk heeft de Mac Defender niks te maken met Microsoft virusscanners. In tegendeel, de Mac Defender is een zogenaamd rogue antivirus programma. Met andere woorden, het is een kwaadaardig programma dat Mac gebruikers fopt. Het pretendeert namelijk een mac virusscanner te zijn. Niets is minder waar, het speelt persoonlijke gegevens door aan derde partijen, het probeert credit card gegevens van de computer te stelen en probeert een licentie te verkopen door het vertonen van nep waarschuwingen.

mac defender removalWanneer je de Mac Defender op je Mac hebt staan, ben je goed de klos. Op dit moment zijn er al vele verschillende Mac Defender varianten. Ik zou de Mac Defender verwijderen met de MacKeeper. De MacKeeper heeft een uitstekende malware scanner voor Mac computers en kan deze malware snel verwijderen. Dit is vastgesteld geworden door onafhankelijke vergelijkende virusscanner tests van o.a. AV-Comparatives.

Welke varianten voor de Mac Defender zijn er al?

De Mac Defender wordt ontwikkeld in verschillende variaties met verschillende namen. De meeste bekende zijn:

  • Mac Protector
  • Mac Guard
  • Mac Shield

Mac Defender malware verwijderenZoals de beschrijving al eerder aangaf, is het een vorm van modulaire Mac malware waarbij een nep mac antivirus programma de computer infecteert met spyware en de gebruiker tevens geld probeert af te persen door zich voor te doen als een echt antivirus programma!  Je kunt betalen voor de Mac Defender met behulp van de ChronoPay betalingssysteem. Het zou niet vreemd zijn wanneer er later nog een support afdeling bij komt om de argeloze gebruiker te kunnen helpen met het betalen voor deze malware! Het is een kwestie van tijd dat de Mac Defender zich verder zal ontwikkelen als een mac ransomware variant zoals het Politievirus. In dat geval zal het zich voordoen als de Politie en de computer blokkeren. Helaas, cybercriminelen verdienen veel geld voor hun creatieve en ingewikkelde kwaadaardige speeltjes. Volgens Sophos zijn er minstens 60.000 meldingen bij Apple binnengekomen.

Hoe komt de Mac Defender op mijn Mac terecht?

mac defenderDe meest simpele methode die de Mac Defender toepast is door zich te verstoppen in afbeeldingen. Wanneer je op zoek bent in Google naar een bepaalde afbeelding, dan moet je goed beseffen dat deze soms besmet kunnen zijn. Wanneer je op een besmette afbeelding klikt wordt er een pop-up schermpje geactiveerd. Deze geeft een nep melding die beweert dat de Mac is besmet geworden met een virus. Om deze te verwijderen moet je de Mac Defender installeren. Vele Mac gebruikers installeren op deze manier de Mac Defender en besmetten zonder dit te beseffen hun eigen Mac met malware! Nu is er een enorm risiko dat je in grote problemen komt. Daarom, het is echt belangrijk dat Mac computers worden voorzien van een goede virusscanner die een Mac voor deze gevaren kan beschermen! Voor meer informatie: Wat zijn de beste Mac virusscanners? Daarnaast is het natuurlijk ook van uiterst belang om alle security updates van Apple bij te houden en toe te passen.

Voor meer informatie:

Computers hebben me altijd bezig gehouden en mijn vrije tijd beroofd ( : Ik vind het gewoon leuk om te schrijven over computers en computer gerelateerde problemen. Het heeft me gewoon geleerd om meer uit mijn computer te halen en er langer en meer plezier van te hebben. Ik vind dat het belangrijk is dat we goed met onze computer omgaan en proberen deze zo lang mogelijk te behouden. Dit is in het belang van ons mileu, maar ook onze eigen beurs. De computer opschonen is hierbij een sleutel. Vandaar dat ik graaf op ComputerOpschonen.com schrijf.

View all contributions by

img
img
0 comments… add one