Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

BACKUP MAKEN

Hoe kan ik het beste een backup maken van mijn harde schijf?

Een backup maken van belangrijke bestanden of de gehele harde schijf is voor iedereen belangrijk geworden. We willen immers niet dat onze belangrijke bestanden voorgoed verloren gaan. Een harde schijf en ook de nieuwere type Solid State Drives kunnen het begeven. Gelukkig is er data recovery software, maar deze software is niet onfeilbaar en het is het beste om een nachtmerrie scenario te vermijden. Vandaar, geregeld een backup maken van de gehele harde schijf en alle belangrijke bestanden naar een externe harde schijf. Dit kan men het makkelijkste doen met goede backup software.

Een backup maken door het klonen van de harde schijf 

backup makenWanneer je een harde schijf gaat klonen, wil dit zeggen dat je een exacte kopie van de gehele harde schijf maakt. Dat wil zeggen dat ook belangrijke systeem bestanden worden gekopieërd en dat de precieze plaats van elk bestand wordt meegenomen in de klone. Het klonen van de harde schijf wordt ook wel disk imaging genoemd.  Een harde schijf klone of image wordt opgeslagen als een enorm bestand, ook wel de disk image file genoemd. Dit bestand kan vervolgens waar dan ook worden opgeslagen. Op dit moment is opslag op een externe webserver erg populair. Dit wordt meestal bedoelt met een online backup of cloud storage van je harde schijf of bestanden.  Deze strategie is een belangrijke verzekering in het geval de harde schijf kapot gaat. Goede backup software bevat deze cloud storage en disk imaging functionaliteit.

Een backup maken met behulp van cloud storage wordt vaak in verband gebracht met het (semi-) automatisch online opslaan van bestanden op een externe server van bedrijven zoals DropBox of ZeoNet. Het zelfde geldt ook voor de Google Drive diensten. Toch deze dienstverlening heeft niks te maken met het klonen van de harde schijf. Met deze online backup diensten bewaar je alleen bepaalde bestanden van je harde schijf. Dit zal je niet veel helpen bij een daadwerkelijke harddisk crash en een harddisk recovery proces. Een backup maken d.m.v. een klone is de beste strategie wanneer je snel wilt herstellen van een harde schijf crash. Dat wil niet zeggen dat het nuttig is om bepaalde bestanden automatisch online te laten opslaan. Goede backup software bevat ook deze complimentaire functionaliteit, en zal de bestanden bovendien versleutelen en veiliger opslaan (encryptie).

Voor meer informatie:

Gerelateerde artikels:

——————————————————–
Dit artikel over het register opschonen is een bijdrage van: 

[schema type=”review” url=”http://computeropschonen.com/2013/08/backup-maken/” name=”Backup maken van de harde schijf” description=”Hoe kan ik het beste een backup maken?” rev_name=”backup programma’s en methodes” author=”Rens Smit” pubdate=”2013-08-12″ user_review=”4″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]

Computers hebben me altijd bezig gehouden en mijn vrije tijd beroofd ( : Ik vind het gewoon leuk om te schrijven over computers en computer gerelateerde problemen. Het heeft me gewoon geleerd om meer uit mijn computer te halen en er langer en meer plezier van te hebben. Ik vind dat het belangrijk is dat we goed met onze computer omgaan en proberen deze zo lang mogelijk te behouden. Dit is in het belang van ons mileu, maar ook onze eigen beurs. De computer opschonen is hierbij een sleutel. Vandaar dat ik graaf op ComputerOpschonen.com schrijf.

View all contributions by

img
img
5 comments… add one