Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

Driver Scanner Advies

Wat is het nut van een driver scanner?

driverscanner

De reden waarom men een driver scanner wil testen, heeft te maken met het volgende probleem: er worden zoveel belangrijke driver updates uitgebracht voor uw Windows computer dat u zelf niet de tijd heeft om alle drivers en de betreffende driver updates in de gaten te houden. Het bijhouden van uw drivers en de bijbehorende driver updates, bijvoorbeeld van uw pc videokaart, doet een driver scanner automatisch voor u. Deze handige software maakt snel een overzicht van alle drivers op uw computer en geeft aan welke drivers op uw computer een update nodig hebben. Om dit vast te stellen maakt een driver scanner gebruik van een online driver bibliotheek vanwaar de laatste driver update wordt opgezocht en ter installatie wordt aangeboden. Het netjes automatisch bijhouden van de drivers bespaart u veel tijd en voorkomt computer problemen, met bijvoorbeeld met uw videokaart, en mogelijke crashes door haperende oude drivers.

beste driver scannerWanneer u op zoek bent naar een betrouwbare driver scanner, raden we u aan om de Driver Detective of de Driver Genius te testen. Ook zou u de  Iobit Advanced Systemcare kunnen testen. Deze software bevat vele handige pc gereedschappen, waaronder een goede driver scanner.

Als het gaat om de Driver Detective dan kunnen we u vertellen dat ze ontwikkeld is door een Microsoft Gold Certified Partner is en o.a. beroemd is geworden vanwege het bouwen van online bibliotheken, waaronder een eigen driver bibliotheek. U kunt er van zeker zijn dat de drivers van deze beroemde bibliotheek betrouwbaar en correct zijn. Bovendien heeft de Driver Detective veel prijzen gewonnen. Hoeveel verouderde drivers vertragen uw pc nu?

driver scanner 2013ADVIES : Klik & download hier een gratis driver scan en test hoeveel driver updates uw computer nu mist. Verouderde drivers kunnen uw pc vertragen en uw systeem minder stabiel maken.

Driverscanner

driverscanner review

De voordelen van een driver scanner?

Belangrijkste voordeel van een driver scanner laat zich uitdrukken in de volgende vraag: waarom moet ik mijn drivers updateren? Drivers zijn kleine software applicaties die ervoor zorgen dat uw Windows Operatief systeem kan communiceren met alle hardware devices die in uw computer zitten of aan uw computer zijn verbonden, zoals bijvoorbeeld:

•    Geluids- en Videokaarten
•    Moederbord & BIOS, USB, Modem & netwerk adapters
•    Monitor, mouse, keyboard, CD/DVD
•    & other plug and play devices

Zoals alle software, zo ook uw Windows stuurprogramma’s  krijgen nieuwe updates en upgrades van de fabrikanten voor het verwijderen van foutjes, het bieden van extra functionaliteit en het verbeteren van de algemene prestaties van het hardware device in en aan uw computer. Wanneer u uw deze drivers niet updateert, kan dat pc problemen  opleveren zoals haperingen, vertragingen of erger nog complete computer crashes. Een driver scanner zorgt ervoor dat u alle correcte updates heeft voor uw stuurprogramma’s en dus bespaart u veel tijd en mogelijke ergenis. Voorkomen is beter dan genezen!

DRIVER DETECTIVE OVERZICHT

beste driver scanner

DE DRIVER DETECTIVE DRIVER SCANNER

driver scanner advies

Deze driver scanner test is gratis en is ook in een Nederlandse versie beschikbaar. Een driver scanner is bovendien technisch relevant en een kleine investering waard. Aangezien driver updates en nieuwe versies een mogelijke driver compatibliteitsprobleem kan veroorzaken m.b.t.  uw huidige werkende drivers onder uw actuele versie van Windows, is het niet altijd zo zinnig om zelf als handmatig te controleren, de juiste driver te vinden en te installeren van uw hardware fabrikant. Nog heeft u de tijd om dit handmatig weer te gaan herhalen voor al uw andere drivers: muis driver, videokaart driver, usb drivers, geluidskaart drivers, moederbord driver, etc…. u voelt het wel aankomen, u loopt onnodig risico en we nemen aan dat u uw tijd voor wel wat anders wilt besteden dan te zoeken naar driver updates en vervolgens te hopen dat de betreffende nieuwe installatie geen problemen oplevert. Vandaar dat het essentieel is dat u ook eerst een backupkopie maakt van uw drivers. Dit nu doet driver scanner van  voor uw.

 Mocht u een andere specifieke driver scanner willen overwegen te testen ter vergelijking, dan kunnen we van harte om een ander prachtige hoogwaardige driver scanner te testen: PC Health Advisor . Onze meeste lezers kiezen nu eerst om de Driver Detective te testen om deze vervolgens te vergelijken met de bovenstaande producten.  Let wel op, Driver Detective is alleen in niet het Nederlands beschikbaar.

Driver scanner bibliotheken

Wanneer u geen geld heeft om te investeren in een driver scanner die uw veel tijd zal besparen, kunt u gewoon handmatig uw drivers opzoeken op de on-line driver bibliotheek van Uniblue. Een driver scanner is afhankelijk van een goede driver bibliotheek. Uniblue is beroemd vanwege haar accurate on-line driver bibliotheek. Hierin kunt u gewoon de juiste versies van uw drivers opzoeken. Wanneer u de juiste versie heeft opgezocht, kunt u vervolgens deze op uw computer downloaden, installeren en de computer daarna opnieuw opstarten. Kost u wel veel tijd, maar is gratis ( : en u bespaart u vijfentwintig euro die u zou moeten betalen voor een driver scanner licentie. Aangaande Uniblue’s status: UNIBLUE heeft als Gold Certified Partner het bewezen vermogen klanten te bedienen op het hoogste niveau in een cultuur van geloofwaardigheid en betrouwbaarheid, terwijl het tegelijkertijd technische expertise, strategisch denkwerk en leidende technologie laat zien.”

We hopen dat deze informatie over een driver scanner en Windows stuurprogramma’s (=drivers) goed heeft geholpen. Bedankt voor uw tijd en aandacht, u bent welkom om een reactie te plaatsen onder deze pagina of wanneer u meer wilt weten over drivers dit artikel te lezen: Windows drivers advies of Wikipedia’s beschrijving van driver scanner.

HomePage

Protected by Copyscape Duplicate Content Penalty Protection

Free   Internet Security - WOT Web of Trust