Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

Windows 7 sneller maken

Gemakkelijk Windows 7 sneller maken met software?

windows 7 versnellen

Op verzoek volgt hierbij ons advies over hoe je Windows 7 sneller maken kunt. In tegenstelling tot zijn voorganger, Windows Vista, is Windows 7 gebouwd om de pc snel te laten werken en om de algemene snelheid en prestaties van de computer te verbeteren. Windows 7 is een vooruitgang in vergelijking met Windows Vista. Daarnaast, is Windows 7 nog altijd beter dan de nieuwere Windows 8.  Onze lezers hebben al veel geklaagd en zijn teruggestapt naar Windows 7. Los van de goede reputatie van Windows 7, is Windows 7 sneller maken nog altijd mogelijk. Het is vooral zeer gemakkelijk geworden door gebruik te maken van speciale Windows optimalisatie software die daarvoor gemaakt is. Hieronder heb je de mogelijkheid om kennis te maken met twee goede programma’s voor het sneller maken van Windows 7: De PCKeeper en de Advanced System Optimizer. Deze software kan o.a. in kaart-leggen welke systeem-fouten uw Windows 7 computer vertragen.

Windows 7 versnellen om nog sneller te maken

Wil je niet handmatig aan je Windows 7 systeem pielen om deze te versnellen?

Start dan een gratis Windows Systeem Scan

Windows 7 sneller maken met Windows optimalisatie software

Onafhankelijk van Windows optimalisatie software, kun je altijd handmatig Windows 7 tweaken. Maar, laten we eerst eens kijken naar de basisvereisten voor het optimaliseren van Windows 7. Er zijn drie minimum vereisten: uw computer  moet niet besmet zijn met malware zoals een virus (anders valt er niks te optimaliseren),  het Windows register is niet beschadigd en u moet voldoen aan de minimale systeem vereisten.

Voldoet je pc niet aan deze eisen, dan is het versnellen van Windows 7 een kanslose missie:

1. Eerste vereiste: uw computer is niet besmet met malware.

Malware in de vorm van een virus, spyware of adware, maakt uw computer traag. Ze gebruiken uw systeem om gegevens te verzamelen en gebruiken het internet om deze data naar de hackers te versturen. Daarom is het van belang zeker te zijn dat u pc niet besmet is met malware. Helaas, de meeste antivirus software kan niet alle malware detecteren. De noodzaak voor het inzetten van een ‘second-opinion’ malware scanner is heden ten dage groot.

Windows 7 sneller maken door malware te verwijderenWilt u weten of u Windows 7 computer besmet is met malware? Dan raad ik u aan ons artikel over virusscanners te lezen. Even in het kort, een gratis virusscanner is geen afdoende bescherming, waan je niet veilig met een gratis virusscanner: Is het nu wel zo slim om een gratis virusscanner te gebruiken? Ten slotte, malware in de vorm van spyware is moeilijk te detecteren op een computer en kan zich goed verstoppen. Wanneer je denkt dat je computer is besmet, scan de computer met een professionele spyware scanner: de SpyHunter.

2. Tweede vereiste: het window register is schoon en in orde.

Het Windows register speelt een sleutelrol in het Windows operating system. Is het register beschadigd of is in een staat van puinhoop, dan zal uw Windows systeem en elke geinstalleerde programma langzaam blijven. Daarom raad ik u aan om het Windows register geregeld te scannen op register vervuiling.

Arrow right

Wat is de toestand van het Windows register in uw computer? Doe een gratis test met een hoogwaardig product die gespecialiseerd is in het analyseren en repareren van het Windows register. Lees meer hier over op het volgende gerelateerde artikel: Het Windows register opschonen.

Windows 7 optimaliseren en sneller makenWilt u uw Windows register scannen op register vervuling?

Start ‘n gratis Windows 7 register scan met de PCKeeper!

 

3. Derde vereiste: uw computer voldoet aan de minimun eisen van Windows 7

1GHz processor (32- or 64-bit), 1GB intern geheugen, 16GB vrije hardeschijf ruimte en een DVD speler.

Als u aan bovenstaande vereisten voldoet, dan kunnen we nu hieronder bespreken welke acties u zelf kunt ondernemen om Windows 7 sneller te maken. Welke drie dingen kunt u makkelijk doen om Windows 7 sneller te maken? 1. Uitschakelen van mooimakers, 2. uitschakelen van Windows Search en 3. het optimaliseren van de Windows configuratie.

Handmatig Windows 7 sneller maken – stappenplan:

Windows 7 sneller maken stap 1 1. Uitschakelen van mooimakers in Windows 7

Windows zit vol met mooimakers, leuk maar niet als u een trage computer heeft.

Het uitschakelen van deze effecten is niet moeilijk, de volgende instructie leggen uit hoe:

 1. =>Klik met de rechtermuisknop op “Mijn computer” en selecteer “Properties”
 2. =>Klik op de optie “Geavanceerde opties”, een nieuw venster wordt geopened
 3. =>Selecteer de tab “Geavanceerd” en druk op de knop “Instellingen” onder het item “Performance”
 4. =>Zorg ervoor dat alleen de laaste 4 opties gemarkeerd staan
 5. =>Druk op de knop “Toepassen” om de wijzigingen op te slaan
 6. =>Herstart uw computer

U kunt ook het start filmpje van Windows uitschakelen (de vier bollen die daarna het logo van Windows 7 vormen). Dat maakt het opstarten van Windows 7 sneller. Ga naar start en schrijf in de zoekbox msconfig en druk op enter. Er verschijnt nu de systeem configuratie, click op de Start tab en selecteer de regel die lijkt op:

Windows 7 (c:\windows): current operating system, OS  default.

Als u die regel heeft geselecteerd, vink dan de optie No GUI boot. Sla de wijizging op door op toepassen knop te drukken.  Sluit het venster door op de ok knop te klikken.

Windows 7 sneller maken stap 2 2.Windows search uitschakelen

De service Windows Search is een programma dat op de achtergrond draait. Het doel van deze service is het indexeren van alle content en van alle bestanden op uw computer om u straks sneller zoekresultaten te tonen in het moment dat u naar een bestand of een bepaalde keyword zoekt. Als u weinig gebruik maakt van de zoek funcionaliteiten in Windows, dan biedt Microsoft de mogelijkheid om deze service uit te schakelen.

 1. =>Klik met de rechtermuis knop op “Mijn computer” en selecteer de optie “Beheren”.
 2. =>Selecteer “Programmas en service” in dit venster
 3. =>Klik op “Services” Hier vind u een lijst met services. Zoek de “Windows search” service.
 4. =>Klik erop met de rechtermuis en selecteer “Eigenschappen” Een nieuw venster wordt getoond, selecteer in “Opstart type” de waarde “Uitgeschakeld”.
 5. =>Klik op de knop “Toepassen” en u bent klaar.

Windows 7 sneller maken stap 3 3.Windows configuratie optimaliseren

Windows is een standaard pakket en moet voor heel veel veschillende type gebruikers funcioneel zijn. De consequentie daarvan is dat Windows vol staat met services en configuraties die u waarschijnlijk nooit in u leven gaat gebruiken. Dat is zonde want al deze configuraties en services gebruiken de systeem resources. Het is een hele lang lijst wat u kunt doen om, maar deze lijst veranderd per gebruiker. U gebruikt hoogstwaarschijnlijk andere Windows services dan uw buurman.

Welke resultaten kunt u verwachten van het tweaken van Windows 7.

Als deze aanwijzingen te moeilijk zijn of u gewoon niet de tijd hier voor heeft, dan raad ik u aan om een Windows tweak programma te gebruiken die gespecialiseerd is om Windows 7 sneller te maken. Let wel op, deze tweak ofwel optimalisatie software moet het volgende kunnen bereiken:

 1. Het sneller opstarten van de PC
 2. Het sneller starten van programma’s
 3. Geoptimaliseerde browsersnelheid
 4. Minder vertraging in het systeem
 5. Verbetering van het beheer van uw systeembronnen voor betere pc prestaties
 6. Een beter reagerende Windows-interface
 7. Verwijdering ongewenste bestanden die uw computer belasten
 8. Het vrijmaken van harde schijfruimte

windows 7 sneller makenU kunt een goede selectie vinden van goede Windows optimalisatie software op de link hieronder.Deze software zal u veel tijd besparen en ook zult u hiermee proactief Windows problemen mee vermijden. Helaas, een Windows 7 computer heeft ook onderhoud nodig. Maar goed, al deze taken, handelingen en Windows 7 tweaks toepassen kunt u trouwens ook makkelijk automatisch doen via zogenaamde Windows optimalisatie software. Bekende namen zijn o.a. de PC Mechanic, de Advaned Sytem Optimizer en de PC Health Advisor. De PC Health Advisor is een van de meest complete Windows gereedschapskist op de markt. Deze software is ontwikeld door Paretologic, een Microsoft Gold Vendor.

Klik hier om de PC Mechanic te testen op Windows 7

Regclean Pro Microsoft Vendor Systweak

windows 7 sneller maken in eenvoudige stappenAanrader:

Lees hier meer over goede tweak programma’s voor Windows 7 !

 

Windows 7 sneller maken door het vervangen of toevoegen van hardware!

Windows 7 laptop sneller maken met SSD schijfBovengenoemde ingrepen en optimalisaties hebben betrekking op het software niveau van het Windows systeem. Het is ook makkelijk om  Windows 7 sneller te maken door het toevoegen van een nieuwe of vervangen van een oude harde schijf voor een super goede SSD- of SSHD-schijf met veel werkgeheugen. Vooral het installeren van alle programma’s en het Windows besturingssysteem op een aparte SSD-schijf zal de computer super snel en robuust maken!

 

Windows 7 sneller maken – Youtube filmpjes:


Windows 7 heeft ook een goed antivirus programma nodig om uw computer en persoonlijke gegevens te beschermen. De internet security software van Kaspersky is naar onze mening een van de beste merken. Door het versnellen van Windows 7 zullen ook uw bestanden sneller geopend kunnen worden. Toch moet met niet vergeten dat uw computer af en toe onderhoud nodig heeft om haar prestaties te behouden en bijvoorbeeld bestanden te openen. Het openen van bestanden is geen vanzelfsprekendheid, af en toe zijn er bestandshekkenningsproblemen zoals b.v. met het openen van een .rar bestand. We hopen dat deze aanwijzingen en software tips Window 7 sneller maken zonder veel moeite.

Referenties:

Voor meer tips over het versnellen van Windows 7 verwijs ik u door naar de volgende websites:

 1. Windows 7 sneller maken
 2. Windows 7 Tweaks & Tips
 3. Advanced SystemCare voor Windows

———————————————-

Windows 7 sneller maken
by Rens Smit
Author profile:

Rens Smit

BredaNetherlands

Hoe kan ik Windows 7 versnellen?

This article on Windows 7 sneller maken is Protected by Copyscape Duplicate Content Penalty Protection


Computers hebben me altijd bezig gehouden en mijn vrije tijd beroofd ( : Ik vind het gewoon leuk om te schrijven over computers en computer gerelateerde problemen. Het heeft me gewoon geleerd om meer uit mijn computer te halen en er langer en meer plezier van te hebben. Ik vind dat het belangrijk is dat we goed met onze computer omgaan en proberen deze zo lang mogelijk te behouden. Dit is in het belang van ons mileu, maar ook onze eigen beurs. De computer opschonen is hierbij een sleutel. Vandaar dat ik graaf op ComputerOpschonen.com schrijf.

View all contributions by

img
img
37 comments… add one
 • Kris
  2011/02/14, 14:18

  Tsja, zeg, het is grappig hoe we altijd Windows weten te optimaliseren en te zien dat ik door deze tips Windows 7sneller maken kan.

 • Jan
  2012/01/23, 23:45

  Mijn ervaring: Windows 7 sneller maken doe dus gewoon met het inzetten van Windows optimalisatie software die speciale tweaks heeft speciaal voor Windows / en het veranderen van allerlei instellingen en het reguleren van de CPU en processen e.d. Leuk om mee te spelen, hoewel er ook belangrijkere tools in zetten zoals een tool voor het defragmenteren van de harde schijf. Vaak zal Windows 7 sneller worden door alleen het defragmenteren van de harde schijf. Test het maar eens ( :

 • Gerard
  2013/08/11, 20:52

  Windows 7 sneller maken kun je het beste doen door gewoon niet te veel software te installeren en deze niet gelijktijdig te draaien. Een nieuwe SSD is ook een goede investering voor een snellere Windows 7 machine. Windows optimalisatie software is alleen handig als die veel extra’s meelevert zoals encryptie mogelijkheden en malware bescherming. Deze heb ik hede ten dage alleen nog gezien bij de Advanced System Optimizer. Deze kan ik dus aanrader om eens te bekijken om Windows 7 mee te complimenteren.