Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

DRIVER GENIUS

Het bijhouden van de Windows stuurprogramma’s is met de Driver Genius kinderspel. Heel veel computer problemen zijn gerelateerd aan problemen met stuurprogramma’s van onze apparaten.

driver genius

Zoals u waarschijnlijk al weet heeft elk nieuwe apparaat die we aansluiten aan onze computer een stuurprogramma om te kunnen communiceren met ons Windows besturingssysteem. Wanneer daar iets mis gaat, zal bijvoorbeeld onze muis niet meer goed functioneren of de videokaart problemen vertonen. Ja precies, alle interne en externe componenten van onze pc maken gebruik van specifieke stuurprogramma’s ofwel drivers. De makers van de betreffende interne en externe componenten komen vaak uit met nieuwe updates voor de drivers. We kunnen natuurlijk zelf dit allemaal gaan opzoeken, maar goed, dat is gewoon veel werk. Vandaar dat de Driver Genius is ontwikkeld. Deze kunt u hieronder gratis testen om te zien hoeveel driver updates uw computer mist.

Hoeveel driver updates mist uw computer?

Klik voor een gratis Driver Genius diagnose scan!

download driver genius

driver genius rated by tucows

Wat kan de Driver Genius voor me doen?

De Driver Genius onderzoekt automatisch welke stuurprogramma’s u heeft draaien en of deze een bepaalde update missen. De Driver Genius zal vervolgens de beste versie voor uw computerconfiguratie ter installatie aanbieden. U kunt vervolgens dan zelf bepalen welke update u wel of niet toepast. Dit heeft zijn voordelen aangezien u zelf dan precies weet wat u wel of niet geïnstalleerd heeft. Het is ook makkelijker om terug te stappen naar een herstelpunt in het geval de update juist leidt tot een mogelijk hardware probleem. Dit kan gebeuren wanneer de maker een ‘bug’ of fout in de update heeft zitten. U kunt de Driver Genius makkelijk instellen om op gezette tijden uw systeem te controleren op missende driver updates. Door het bijhouden van uw driver updates zult u minder pc vertragingen of driver gerelateerde problemen ondervinden.

Welke alternatieven zijn er voor de Driver Genius?

driver genius versus driver detectiveWanneer u op zoekt bent naar een alternatief zou ik kijken naar de Driver Detective. De Driver Detective is ook een beroemde specialist voor het  bijhouden van updates voor Windows stuurprogramma’s. Een andere specialist is de DriverFinder.

Toch, zou ik ook kijken naar een meer completer product waarin ook een goede driver scanner zit. De Driver Genius vervult maar 1 taak voor het onderhouden en optimaliseren van uw computer. Er zijn completere software oplossingen op de markt die bijna alle mogelijke pc onderhoudstaken voor u kunnen uitvoeren. Concrete voorbeelden zijn de PC Health Advisor en de Advanced SystemCare. In deze software zit ook een driver update programma ingebouwd, naast een tiental andere gereedschappen. Het is een alles-in-één oplossing voor computeronderhoud en -beveiliging. Dit kan ik nu niet zeggen van de Driver Genius. Kijk, dat is geen probleem, wanneer u op zoekt bent naar een driver update specialist, zult aan de Driver Genius genoeg hebben. Deze software doet waarvoor het is ontwikkeld: het bijhouden van uw driver updates.

Gerelateerder interessante artikels:

[schema type=”review” url=”http://computeropschonen.com/2014/02/driver-genius/” name=”Driver Genius” description=”Is er een betere driver scanner beschikbaar dan de Driver Genius?” rev_name=”Driver Genius” author=”Rens Smit” pubdate=”2014-02-05″ user_review=”4″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]

Computers hebben me altijd bezig gehouden en mijn vrije tijd beroofd ( : Ik vind het gewoon leuk om te schrijven over computers en computer gerelateerde problemen. Het heeft me gewoon geleerd om meer uit mijn computer te halen en er langer en meer plezier van te hebben. Ik vind dat het belangrijk is dat we goed met onze computer omgaan en proberen deze zo lang mogelijk te behouden. Dit is in het belang van ons mileu, maar ook onze eigen beurs. De computer opschonen is hierbij een sleutel. Vandaar dat ik graaf op ComputerOpschonen.com schrijf.

View all contributions by

img
img
5 comments… add one