Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

WAT IS EEN R.A.T. OF RAT-TROJAN?

R.AT. TrojanR.A.T. staat voor Remote Acces Trojan. Het gaat om een Trojaans Paard die volledig controle kan krijgen over de computer met meestal het doel om geld te stelen van niets vermoedende computer gebruikers. In die zin kan het ook als een Banking Trojan worden beschouwd. Meer specifiek kan het ook als een zeer agressieve vorm van spyware worden beschouwd aangezien de RAT Trojan vooral wordt ingezet om de gebruiker te bespioneren. Bovendien, de cybercriminelen kunnen de computer volledig op afstand bedienen alsof hij ter plekke aanwezig is. Inderdaad, je wilt deze rommel niet op je computer hebben.  Want, werkelijk je zult het niet in de gaten hebben. De cybercriminelen wachten tot ze een x bedrag aan geld hebben gestolen en verdwijnen vervolgens in het niets. Een R.A.T. Trojan verwijderen is moeilijk. De meeste antivirus producten en malware scanners zullen deze R.A.T. Trojan niet detecteren.

Hoe is het mogelijk dat een RAT Trojan zo moeilijk te detecteren is?

rat trojan verwijderenEen RAT-trojan maakt gebruik van encryptie en obfuscatie om zichzelf te camoufleren van o.a. Microsoft virusscanners en andere anti-malware programma’s. De virushandtekeningen van de betreffende security software wordt gewoon buitenspel gezet. Wat nog moeilijker is, is dat de RAT-Trojan zijn kwaadaardige codes uitvoert met behulp van een leeg proces (holow process). Dit wil zeggen dat de R.A.T.-Trojan een normaal programma gebruikt om de kwaadaardige code uit te voeren. De RAT neemt de identiteit over van een ander programma! Hierdoor valt deze malware niet op wanneer deze actief is. Het verschijnt gewoon als een regulier proces in de proceslijst van Windows taakbeheer en verkrijgt hierdoor ook vrije doorgang in de firewall! De gratis antivirus software heeft geen kans vooral om dat deze een specifieke handtekening nodig heeft voor elke RAT-trojan variant. Virusbestrijders lopen flink achter in het bestrijden van een RAT-trojan. Een goede R.A.T. beschikt ook over keylogger en rootkit componenten. De cybercriminelen hebben vrij spel op de computer en wachten lekker af tot dat ze genoeg geld van je kunnen stelen.

Welke malware scanner kan ik het beste gebruiken om een RAT-trojan te detecteren en te verwijderen?

R.A.T. verwijderenJe zult gebruik moeten maken van een speciale malware scanner die niet afhankelijk is van virushandtekeningen, maar op een uitstekende pro-actieve manier R.A.T.-infecties kan detecteren en verwijderen. De Hitman Pro, MalwareBytes en de SpyHunter hebben deze reputatie opgebouwd en verdienen onze aanbeveling. Vooral de Hitman Pro verdient onze aandacht aangezien deze ook zonder problemen met je huidige security software kan werken. Het is niet nodig om je ESET, AVG, AVIRA en Microsoft antivirus te verwijderen om een R.A.T. te verwijderen. Het is verstandig om een licentie van de Hitman Pro af te nemen en deze software als een secundaire malware scanner in te zetten. Voor meer informatie:

R.A.T. vermijdenHet is niet onverstandig om een speciale malware scanner te complimenteren met een VPN-service zoals die van TrustZone om versleuteld en anoniem op het internet te vertoeven waardoor cybercriminelen geen inzage hebben in jouw internetcommunicatie en verkeer. Hierdoor wordt je onmiddellijk minder interessant om te beroven. Voor meer informatie:

Wat zijn de meeste bekende RAT-varianten?

  • RAT 1: Sakula
  • RAT 2: KjWorm
  • RAT 3: Havex l.
  • RAT 4: Agent.BTZ/ComRat – Dit is een van de meeste beruchte Remote Acces Trojan-varianten. Waarschijnlijk ontwikkeld door de Russische geheime dienst en wordt ook in verband gebracht met de Ourobos rootkit malware en Agentz.BTZ.
  • RAT 5: Dark Comet maakt gebruik van encryptie om zich te verstoppen van antivirus softwar en schakelt graag de Windows Firewall, Task Manager en Windows UAC uit.
  • RAT 6: AlienSpy is ontwikkeld om Apple OS X computers te infecteren. Deze RAT voor MAC systemen kan makkelijk alle informatie verzamelen en screenshots maken, webcams activeren etc. Het is niet onverstandig om te investeren in een goede virusscanner voor Mac OS X die specifieke malware voor mac kan detecteren en ook mac malware kan verwijderen!
  • RAT 7: Heseber BOT
  • RAT 8: BlackShades R.A.T.

Het probleem van deze R.A.T-malware kan niet worden onderschat. Het Openbaar Ministerie van Nederland heeft een waarschuwing gepubliceerd voor vooral het MKB. Er zijn al vele bankrekeningen geplunderd geworden door internationale cybercriminelen die de RAT inzetten als wapen.

Bronnen:

[schema type=”review” url=”http://computeropschonen.com/2016/06/rat-trojan/” name=”R.A.T of RAT-Trojan detecteren & verwijderen!” description=”Hoe kan ik het beste een RAT-Trojan detecteren en verwijderen?” rev_name=”Remote Acces Trojan” rev_body=”Remote Acces Trojans” author=”Rens Smit” pubdate=”2016-06-14″ user_review=”4″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]

Computers hebben me altijd bezig gehouden en mijn vrije tijd beroofd ( : Ik vind het gewoon leuk om te schrijven over computers en computer gerelateerde problemen. Het heeft me gewoon geleerd om meer uit mijn computer te halen en er langer en meer plezier van te hebben. Ik vind dat het belangrijk is dat we goed met onze computer omgaan en proberen deze zo lang mogelijk te behouden. Dit is in het belang van ons mileu, maar ook onze eigen beurs. De computer opschonen is hierbij een sleutel. Vandaar dat ik graaf op ComputerOpschonen.com schrijf.

View all contributions by

img
img

Comments on this entry are closed.