Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

CTFMON, wat doet dat nu op mijn pc?

Wat is Ctfmon voor iets?

Ctfmon klinkt als een chemisch bestandsdeel voor wasmiddel of een nieuwe pur om de ramen mee te kitten.. maar nee het is in feite een zeer belangrijk Windows proces dat compleet wordt aangeduid als Ctfmon.exe.

ctfmon

Wanneer u een Microsoft Office XP-programma uitvoert, wordt het bestand Ctfmon.exe (Ctfmon) op de achtergrond uitgevoerd, ook nadat u alle Office-programma heeft afgesloten. Het draait eigenlijk altijd mee op de achtergrond van uw Windows besturingssysteem, ook als u Office heeft afgesloten. Het is niet aan te raden om Ctfmon te verwijderen. Het vormt in ieder geval geen gevaar voor uw computer en is geen virus. Het is gewoon een belangrijk proces op uw computer voor uw Microsoft Office pakket. Ten slotte, dit Windows proces neemt nauwelijks systeembronnen in beslag en heeft niet alszodanig geen impact on de PC prestaties.  Wanneer uw computer traag is en de PC prestaties afnemen zijn daar andere factoreren voor verantwoordelijkKlik hier om meer te lezen over de factoren die uw PC prestaties negatief beïnvloeden.

Dus, CTFMON is in beginsel actief als een Windows proces. Daarnaast als een executable bestand extensie is Ctfmon in feite verantwoordelijk voor de activatie van de Microsoft Office taakbalk. Daarnaast checkt Ctfmon.exe de vensters en geeft verdere ondersteuning voor o.a. het toetsenbord en de tekstinvoer voor handschrift- & taalherkenning.

ctfmon.exe

Trouwens, is uw computer nog steeds traag nadat uw het CTFmon probleem heeft opgelost? Lees dan het volgende artikel: Computer Traag?  Stappenplan voor het opschonen en sneller maken van uw computer.

Gerelateerde artikels:

Voor meer informatie kunt u deze pagina doornemen van Microsoft Support. Deze text zal o.a. ook toelichten hoe u aanpassingen kunt maken  in de gebruikersinvoer.

Schrijver van dit artikel voor ComputerOpschonen is:

Veer Dehaas

Limburg Netherlands
ctfmon.exe

Go to HomePage


Verisign Certified & Secured

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img
2 comments… add one
  • Jaap
    2010/09/24, 08:37

    Waarom geeft Microsoft zo een domme naam als ctfmon? Technisch gezwam….waarom niet gewoon het product aanduiden in de process naam zoals b.v. officeprocess1.exe voor dit Microsoft Office process. Toch veel logischer niet?