Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

MALVERTISING

Malvertising is een nieuwe effectieve manier om malware snelt te verspreiden met behulp van een advertentie server van een website.

malvertisingConcreet voorbeeld: cybercriminelen hacken de advertentie server van de online editie van de Volkskrant. Vervolgens wordt deze geladen met een advertentie die besmet is met malware in de vorm van een drive-by-downloader die bepaalde kwetsbaarheden in browsers en browserplug-ins misbruikt om de computers van de bezoekers van de Volkskrant te besmetten. De cybercriminelen hebben vervolgens de mogelijkheid om een adware, spyware, keylogger, banking trojan of een rootkit programma te activeren op de besmette computer zonder dat de gebruiker het in de gaten heeft. Een ander mogelijkheid is om het Politievirus te activeren en zo de gebruiker voor de gek te houden en verder van geld te beroven. De grenzen zijn ongelimiteerd voor de professionele cybercrimineel.

malvertising beschermingMalvertising is niet nieuw. Er wordt geschat dat al in 2012 meer dan 10 miljard besmette advertentie-impressies op internet zijn getoond. Vaak worden kwetsbaarheden in de Adobe Flash Player gebruikt voor malvertising. Gebruik maken van een goed anti-malware programma zoals de SpyHunter is belangrijk, maar niet voldoende. Het scannen van het systeem op kwetsbaarheden is ook zeer belangrijk. Helaas, complete security software voor het volledig beveiligen en opschonen van de computer is niet gratis. Het is wel belangrijk dat je investeert een een complete malware scanner om infecties door malvertising te vermijden. Voor meer informatie:

malvertisingHet gebruik van besmette advertenties, ook wel malvertising genoemd, is een zeer effectieve manier voor cybercriminelen om internetgebruikers aan te vallen. De advertentie bevat kwaadaardige code die bezoekers in de meeste gevallen automatisch naar een website doorstuurt die misbruik van een beveiligingslek probeert te maken. De afgelopen jaren zijn er op allerlei populaire websites besmette advertenties verschenen. Het probleem groeit omdat criminelen met behulp van advertenties een schat van gegevens kunnen verkrijgen over de bezoekers. Advertenties zijn zo ontwikkeld dat ze internetgebruikers overal op het internet kunnen volgen. Geolocatiegegevens en IP-adressen maken het mogelijk om gerichte advertenties te tonen. Adverteerders weten waar je bent geweest en wanneer je naar huis gaat. We hebben daarom zo vaak op deze website betoogt dat echte internet veiligheid en privacy alleen mogelijk is wanneer je gebruik maakt van een VPN-service en anoniem suft! Voor meer informatie: anoniem surfen!

Malvertising zal verder ook toenemen aangezien cybercriminelen veel gemakkelijker enorm veel computers kunnen besmetten. Het is niet meer nodig om een botnet te bouwen en vele spam-campagnes op te zetten. Het is voldoende om toegang te krijgen tot het advertentie systeem van een grote, populaire website.

Voor meer informatie:

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img

Comments on this entry are closed.