Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

WERFAULT.EXE

Wat is werfault.exe voor iets?

Werfault.exe is een Microsoft Windows programma dat gebruikt wordt voor het automatisch rapporteren van problemen met het Windows besturingssysteem. Het komt vaak voor dat pc-gebruikers werfault.exe beschouwen als een vorm van malware zoals spyware en het bestand verwijderen van de computer.

werfault.exeHelaas, wanneer werfault.exe wordt verwijderd zal dit vaak Windows problemen en fout-meldingen tot gevolg hebben. Vandaar we raden onze lezers niet aan om dit Windows programma te verwijderen. Wanneer u denkt dat u te maken heeft met werfault.exe spyware-incident, maak eerst gebruik van een uitstekende spyware remover zoals de SpyHunter of de Hitman Pro.

Deze twee programma’s kunnen uitstekend vaststellen of u te maken heeft met een spyware infectie en of werfault.exe daar wel of niet mee te maken heeft. Het komt namelijk voor dat bepaalde malware misbruik maakt van dit Windows programma zoals het Win95/Damm_1537 virus. In dat geval zal u als computer gebruiker uiteindelijk een zogenaamde Blue Screen of Death krijgen met de fout-melding 0X1132384. Toch Als een vuistregel geldt echter dat werfault.exe tot een standaard Microsoft systeem bestand behoort en niet moet worden verwijderd. Wanneer u hinder ondervindt van dit programma (bijvoorbeeld doordat deze te veel CPU gebruikt), kunt u de instelingen aanpassen of het programma stop zetten. U zult dan geen Windows crash reports meer krijgen.

Hoe kan ik werfault.exe stop zetten?

Hier komt een stappenplan voor het uitschakelen van werfault.exe:

1. Controleer uw systeem op mogelijke malware  (spyware, virus, wormen, etc.) met een onafhankelijk en wetenschappelijk geteste malware scanner (inclusief anti-spyware scanner).  Spyware is vaak moeilijk te detecteren en vermomd zich vaak onder dezelfde programma namen als de standaard Microsoft programma’s.

2. Ga naar het Windows ”start” menu en ga naar het controle menu. Daar kunt u onder de systeem en veiligheidsinstellingen naar de Action Center gaan en de Action Center instellingen wijzigen. In de linkerkant van het navigatiemenu kunt u de problem reporting instellingen wijzigen. U moet dan er voor kiezen dat het programma nooit naar oplossingen gaat zoeken ( “Never Check for Solutions”). Vervolgens klikt u op OK en u bent klaar. Werfault.exe zal nu alleen actief worden voor alleen het melden van erg ernstige applicatie problemen.

werfault Windows problem solver3. Heeft u computer problemen? Is Werfault.exe alleen maar een symptoom van andere onderliggende Windows problemen? In dat geval is het verstandig om uw computer eens te testen op Windows systeem-fouten.  Een bekend programma hiervoor is TuneUp Utilities toch onze voorkeur gaat naar de PC Health Advisor. Tip: wanneer u nog geen goede internet security of antivirus pakket heeft, dan is het een goed idee om een totaaloplossing te kopen van een A-merk. Een goed voorbeeld is de Norton Internet Security of de Avira Internet Security software. Deze antivirus A-merken includeren meer en meer utility software in hun pakketten.

Gerelateerde onderwerpen en problemen: 

 

Computers hebben me altijd bezig gehouden en mijn vrije tijd beroofd ( : Ik vind het gewoon leuk om te schrijven over computers en computer gerelateerde problemen. Het heeft me gewoon geleerd om meer uit mijn computer te halen en er langer en meer plezier van te hebben. Ik vind dat het belangrijk is dat we goed met onze computer omgaan en proberen deze zo lang mogelijk te behouden. Dit is in het belang van ons mileu, maar ook onze eigen beurs. De computer opschonen is hierbij een sleutel. Vandaar dat ik graaf op ComputerOpschonen.com schrijf.

View all contributions by

img
img
2 comments… add one