Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

IP ADRES ACHTERHALEN

Hoe kan ik een ip adres achterhalen?

ip adres achterhalenWil je weten wat jouw IP adres is of een ander IP adres achterhalen? Laten we dan eerst even stil staan bij wat een IP adres eigenlijk is. Elke computer die is aangesloten op het internet of netwerk heeft een nummer waarmee deze zichtbaar is voor alle andere computers op het internet. Men kan dit vergelijken met telefoonnummers. Om het mogelijk te maken dat computers elkaar kunnen vinden en identificeren hebben deze hun eigen nummer nodig. Deze nummers zijn de IP adressen Om het mogelijk te maken dat computers elkaar kunnen vinden en identificeren hebben deze hun eigen nummer nodig. Deze nummers zijn de IP adressen. Een IP adres op internet is meestal eerst gekoppeld aan het bedrijf dat jouw internetverbinding levert.

ip adres achterhalen tipsWanneer je een IP adres achterhalen wilt om te zien welke computer er precies van gebruikt maakt en waar deze zich bevindt, zul je de betreffende internet leverancier moeten contacteren. Deze zal de informatie niet zo maar aan derden uitleveren en vaak alleen op bevel van de justitie. Niettemin, voor de organisaties met kennis van zaken (b.v. de NSA) zal het makkelijk zijn om de betreffende computer en persoon op te sporen. Het is daarom niet vreemd dat de meeste hackers, activisten en politiek dissidenten niet willen dat een IP adres achterhaalt kan worden. In dat geval zal men trachten een IP adres te verbergen. Elke handeling die je verricht op het internet wordt in feite vastgelegd en is in feite nooit anoniem. Er is een flinterdunne bescherming in de vorm van jouw internet service provider. Als privé-persoon kun je met een gerechtelijk bevel de persoons gevens opvragen die gerelateerd zijn aan het IP adres. Een goed artikel over hoe je het IP adres kunt achterhalen m.b.v. een e-mailbericht, weblogs, P2P en account activiteiten is het volgende: IP adres achterhalen.

IP achterhalenVoor degenen die privacy erg hoog in het vaandel hebben staan, is anoniem surfen een oplossing om dit ‘probleem’ te omzeilen. Anoniem surfen kun je bereiken met behulp van een betrouwbare en goede VPN service. Een VPN service voorkomt dat een ander jouw IP adres kan achterhalen. Je laat namelijk geen persoonlijke internet sporen achter en surft via anonieme IP adressen. Met de verdere professionalisering van de globale cybercrime lijkt het me een goed idee om geen risiko’s te nemen op het internet. Zorg er voor dat niemand je IP adres kan achterhalen, surf anoniem en investeer in de beste antivirus software.

 

Gerelateerde artikels:

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img
1 comment… add one