Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

SURFRIGHT

Surfright is een nederlands IT-security bedrijf die beroemd is geworden met de verdere perfectionering van een uitstekend anti-malware programma, de HitmanPro. Surfright B.V. is een initiatief van Mark Loman. Hij werkte als een security specialist en zag de noodzaak om een beter anti-spyware programma te ontwikkelen. Spyware was toendertijd een groeiend probleem dat niet goed werd onderkend door de grote antivirus bedrijven. Alleen een paar gespecialiseerde bedrijven boden hulpmiddelen aan om spyware te verwijderen van de computer.

Hoe en waarom begon SurfRight aan de ontwikkeling van een eigen malware scanner?

surfrightMark Loman begon met een script voor het automatisch uitvoeren van een aantal  bekende spyware programma’s waaronder Ad-Aware, SpyBot, Spy Sweeper, NOD32 en Spydoctor. Door het feit dat deze anti-spyware programma’s meer complex werden en meer false positives (verkeerde beoordelingen) maakten, besloot in 2006 met een groep van andere security experts en software ontwikkelaars om een beter en volwaardig product te ontwikkelen met het bedrijf Surfright. Het was in feite een onderzoeksproject om de gemeenschappelijke eigenschappen van malware te bestuderen met gebruik van gedragsanalyse (fuzzy logic). De resultaten zijn verwerkt in de Hitman Pro 3, een volwaardige malware scanner die alle type malware (waaronder natuurlijk spyware, rootkits, keyloggers, ransomware etc..) snel kan herkennen met behulp van een zogenaamde behavioural malware scan. De scanner kan alle malware herkennen aan de hand van het specifieke gedrag deze vertoont. Dit maakt deze malware scanner van Surfright als een ideaal hulpmiddel voor bestaande antivirus producten. De meeste computers hebben vaak een standaard antivirus programma geïnstalleerd. Een standaard antivirus programma kan vaak niet alle malware herkennen en tegenhouden.

Hoe kun je het beste de Surfright HitmanPro software inzetten?

surfright reviewDe Surfright Hitman pro kan als het ware als een extra zekerheid voor uw computer veiligheid worden beschouwd en kan u snel een ‘second-opinion’ geven door uw systeem nog eens extra controleren op verdachte activiteiten van mogelijk kwaadaardige programma’s. SurfRight heeft de Hitman Pro dan ook op de mark gezet als een behavioural second opinion malware scanner. Hitman Pro 3 is ontworpen om zonder conflicten naast bestaande security programma’s zoals een Microsoft virusscanner te werken. Het scant de computer razendsnel (nog geen 5 minuten) en vertraagt uw computer niet. Hitman Pro 3 kan gestart worden vanaf een USB stick, een CD/DVD, een lokale harde schijf of via een netwerk schijf. SurfRight heeft bewezen om zeer complexe malware zoals het Politievirus, Buma-Stemra Virus en Ukash virus te doorgronden en via de HitmanPro te verwijderen. Surfright kan zich meten met Kaspersky en Bitdefender. Hitman Pro van SurfRight werd een groot succes, vooral in Nederland, met ruim 3 miljoen gebruikers. Voor meer informatie:

Gerelateerde artikels:

Update:

Het Engelse security bedrijf Sophos heeft Surfright overgenomen voor een bedrag van 29 miljoen euro. We hopen dat dit niet zal leiden tot een verhuizing of neerlegging van de werkzaamheden in Hengelo. Dit zou betekenen dat Nederland geen security software in eigen huis meer ontwikkeld, het geen jammer is voor de Nederlandse software industrie.

[schema type=”review” url=”http://computeropschonen.com/2014/05/surfright/” name=”Surfrigth” description=”Waarom is Surfright bijzonder?” rev_name=”Surfright second opinion malware scanner” author=”Rens Smit” pubdate=”2014-05-26″ user_review=”5″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]

Bron:

Computers hebben me altijd bezig gehouden en mijn vrije tijd beroofd ( : Ik vind het gewoon leuk om te schrijven over computers en computer gerelateerde problemen. Het heeft me gewoon geleerd om meer uit mijn computer te halen en er langer en meer plezier van te hebben. Ik vind dat het belangrijk is dat we goed met onze computer omgaan en proberen deze zo lang mogelijk te behouden. Dit is in het belang van ons mileu, maar ook onze eigen beurs. De computer opschonen is hierbij een sleutel. Vandaar dat ik graaf op ComputerOpschonen.com schrijf.

View all contributions by

img
img
5 comments… add one