Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

WINDOWS SCAN?!

Wat is een Windows scan?

Oppassen met deze Windows scan terminologie. Wat houdt in feite een Windows scan in? Met wat of wie gaat u die Windows scan doen? De Windows scan kreten die men veel op het internet kan lezen, zijn in feite een vereenvoudiging van de eigenlijke betekenis die ze bedekken. Een Windows scan is een scan van het Windows register op register fouten met behulp van een registry cleaner. Maar, registry errors ofwel register fouten die men vindt door middel van registry cleaner sofware is in feite ook een zeer algemene, bijna nietszeggende beschrijving. Eigenlijk zou een men verwachten dat een Windows scan over een virusscanner programma zou gaan.

Wat is een Windows scan met een registry cleaner?


Dit wordt ook wel aangeduid als register opschonen of register cleanen. Zeker in het ligt van de betrouwbaarheidskwestie m.b.t. registry cleaners en scam cleaners is het zeer belangrijk om concreet te zijn wat men in feite bedoelt met een scan van het Windows register op register fouten. Ook moet men klein beetje kennis hebben van het Windows register zelf. Een goede registry cleaner moet aan een aantal belangrijke voorwaarden voldoen. Een Windows scan met een slechte registry cleaner kan zeer ernstige gevolgen hebben voor uw computer. U zult dan een techneut moeten bellen en betalen om uw computer te repareren. Toch is het belangrijk om niet te vergeten dat het register opschonen een belangrijke taak is voor het optimaal houden van de computer prestaties. Daarom raden we u aan om alleen een scan te doen met een goede registry cleaner. Deze zal het Windows register scannen op Windows register fouten. Voor meer informatie raden we u aan om de volgende artikel te lezen:

 

Aanbevolen om te lezen:

Wat is een goede Windows registry scan.

Wilt u een Windows scan uitvoeren om uw Windows prestaties te versnellen?

Lees dan de volgende uitgebreide artikels over wat u kunt doen om uw Windows te versnellen met speciaal daarvoor ontwikkelde Windows scan en tune up software:

Wilt u Windows scannen voor het vinden van verloren bestanden?

Heeft u per ongeluk bepaalde bestanden van uw computer gewist? Een ongeluk is vaak in een klein hoekje, uw fotoboek kan met een klik worden gewist van uw harde schijf. Met een beetje pech, lijkt het bestand daadwerkelijk van uw computer te zijn verdwenen. Gelukkig is er vaak een oplossing om uw Windows computer te laten scannen op verwijderde bestanden. Dit gebeurd met behulp van data recovery software voor het herstelen van bestanden.

 

Windows scan details:

Wanneer u op zoekt bent naar een Windows scan voor uw computer in de betekenis van het scannen van uw Windows register, dan raad ik u aan om het artikel over een registry booster of  die over de pc booster test advies te lezen. In een notendop: deze registry cleaner beschrijft concreet voor welke concrete register-fouten deze registry cleaner scant. Bovendien deze ‘Windows scan’ is ontwikkeld door de beroemde Microsoft Gold Partner. Een andere bekende Microsoft Gold Vendor is Systweak en heeft met de Regclean Pro een naam opgebouwd. Een bekende gratis registry cleaner is de software van Glarysoft. Glarysoft heeft naam gemaakt met Glary Utilities, een gereedschapskist voor het optimaliseren van een Windows systeem. De software bevat naast een registry cleaner ook andere tools. Een ander alternatief voor de register opschoner van GlarySoft is de crap cleaner van Piriform.

In ieder geval, een goede registry cleaner zoals Registry Booster, Registry Mechanic zorgt voor een uitgebreide optimalisering van het Windows register en ruimt register fouten op die samenhangen met:
· Instellingen systeemsoftware
· ActiveX, OLE, COM-secties
· Ongeldige bestandskoppelingen
· Systeemdrivers
· Opstartprocedures
· Gedeelde DLL-bestanden
· Lettertypen
· Ongeldige snelkoppelingen
· Instellingen gebruikerssoftware
· Bestandsextensies
· Procedures voor deïnstallatie
· Programma’s van derden die op de PC geïnstalleerd zijn
· Toepassingspaden

U bent welkom om naar de volgende pagina te gaan om daar een gratis Windows scan te downloaden naar Windows register fouten: registry scan .

Windows scan gerelateerde artikels

1. Het Windows register opschonen met software
2. PC cleaner
3. Het Windows register
4. Registry Booster registry test advies

Op zoek naar een Windows virus scan? Lees meer op:

We hopen dat deze informatie over het begrip ‘Windows scan’ duidelijk is. U bent welkom om een reactie te plaatsen of om u in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Go to HomePage

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img
4 comments… add one
  • Joop
    2010/09/02, 21:48

    Deze verduidelijking over wat een Windows scan precies inhoudt was zeer verhelderend.