Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

CTB-LOCKER

De “Crypto Gijzelvirus” CTB-Locker (Critroni.A) uitbraak!

Sinds kort is er een nieuwe gijzelvirus actief die als een nieuwe variant van de CryptoLocker kan worden beschouwd. De CTB-Crypto-Locker blokkeert de computer en versleuteld bestanden voor losgeld. De CBT-Locker is een afkorting voor Curve-Tor-Bitcoin Locker. Deze naam is te danken aan het feit dat deze gijzelvirus gebruikt maak van het Tor-netwerk om zich zo te verstoppen voor security experts en inlichtingendiensten. Het wordt zo uiterst moeilijk om de gebruikers van de CTB-Locker te vinden. De servers waarmee deze ransomware communiceert gaan ook via het Tor-netwerk. Daarnaast, het losgeld moet met Bitcoins worden betaald aan de cybercriminelen. Je moet Bitcoin kopen om de dieven te betalen. Dit maakt ook verdere opsporing lastiger. Bovendien worden de buitgemaakte Bitcoins op een andere, beveiligde server opgeslagen!

ctb locker ransomwareDe CTB-Locker die door Microsoft Citroni wordt genoemd, is gewoon te koop voor zo’n 3000 US Dollar. Voor dit bedrag wordt dit gijzelvirus ook van support voorzien! Cybercriminelen en hackers kunnen vervolgens dit gijzelvirus verder perfectioneren en aanpassen aan verschillende landen waar ze  het gijzelvirus willen loslaten. De CTB-Locker verspreidt zich via drive-by downloads. Deze maken gebruik van bekende lekken in software. Het is belangrijk om een goed antivirus programma te hebben en alle security updates (patches) van alle software op de computer bij te houden! Het bewijst weer eens een keer dat cybercrime een lucratieve bezigheid is en dat het moeilijk is om de daders uiteindelijk te pakken te krijgen. Het is dus zaak om je zelf tegen deze bedreigingen te verdedigen door te investeren in één van de beste anti-malware programma’s die je kunt hebben. Kaspersky en Bitdefender behoren elk jaar tot de beste makers van uitstekende security programma’s. De meest recente vergelijkende tests van AV-Comparatives en AV-Test hebben dit opnieuw uitgewezen. Een andere uitstekende specialist is de SpyHunter. In ieder geval, alleen de beste security programma’s zijn in staat om zo’n CTB-Locker te detecteren, uit te schakelen en te verwijderen.

Gerelateerde artikels:


Bron:

Computers hebben me altijd bezig gehouden en mijn vrije tijd beroofd ( : Ik vind het gewoon leuk om te schrijven over computers en computer gerelateerde problemen. Het heeft me gewoon geleerd om meer uit mijn computer te halen en er langer en meer plezier van te hebben. Ik vind dat het belangrijk is dat we goed met onze computer omgaan en proberen deze zo lang mogelijk te behouden. Dit is in het belang van ons mileu, maar ook onze eigen beurs. De computer opschonen is hierbij een sleutel. Vandaar dat ik graaf op ComputerOpschonen.com schrijf.

View all contributions by

img
img
4 comments… add one
  • Hendrik Bergen
    2014/12/19, 12:43

    Het is mij overkomen eenige wat je kan doen is betalen en alles is opgelost. Heeft bij mij gewerkt na het betalen van 400 euro