Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

Isass.exe of isass.exe – een virus of een systeem bestand?

Belangrijk met betrekking tot isass.exe! Malware ontwikkelaars leren snel doordat er steeds meer gemakkelijk geld met internet criminaliteit valt te verdienen. Ze ontwikkelen o.a. malware die eruit ziet zoals reguliere systeem- of registerbestanden in het Windows register om de virusscanners te foppen. Deze wordt meestal via het web of spam verspreid naar argeloze computer gebruikers. Door het openen van deze email en het klikken op de bijgevoegde link of attachment wordt de malware geplaatst.

Een snelle quiz-vraag: kunt u zien welke van de volgende bestanden een belangrijk systeembestand is, of een virus is of spyware?

 1. Isass.exe
 2. isass.exe
 3. Win32.exe

isass.exe virusWacht eens even zou u misschien al zeggen, de twee eerste bestanden zijn dezelfde! Nou, dat is niet het geval. De eerste is geschreven met een hoofdletter en de andere met een kleine letter. Het bestand dat begint met de kleine letter (isass.exe) is een virus en degene die start met de hoofdletter zou je gemakkelijke daarmee kunnen verwisselen of in kunnen vergissen aangezien het een heel belangrijk veiligheid process is (Isass.exe). Win32.exe is een browser hijack ofwel een variant van  spyware. Deze truc wordt ook op andere elementen toegepast. Bijvoorbeeld in het geval van Windows dll bestanden kan o.a. de virus, Backdoor.NetDevil, op uw computer gezet worden met de bestandsnaam Kernel.DLI (hoofdletter i i.p.v. hoofdletter L). Het lijkt dus bijna identiek aan de belangrijke kernel.DLL bestandsnaam.

Voor het opzoeken van processen op uw computer kunt u de volgende process library bezoeken. Het makkelijkste zou zijn om een process scanner in te zetten. Heeft u nog geen process scanner? De PC Health Advisor is een oplossing die u zou kunnen helpen. Deze software van Microsoft Partner Paretologic heeft o.a. een ingebouwde process scanner en waarschuwingsdienst voor malafide processen op uw computer die duiden op een virus of spyware infectie. Heeft u gratis anti-virus software in gebruik? Laat u niet misleiden, vaak is deze niet afdoende en zo lek als een gatenkaas. Het is verstandig om een uw computer eens gratis te laten controleren door een complete oplossing voor computeronderhoud en -veiligheid. Het is verstandig om in deze moeilijke malware gevallen een specialist in te zetten zoals de SpyHunter.

lsass.exe

TIP :een diagnose scan met de Spyhunter 4 of de PC Health Advisor .

Alszodanig, moet men zeer voorzichtig zijn met aannames wanneer men systeem bestanden op uw computer onderzoekt en zal men waakzaam moeten zijn met dubbele entries van systeem bestanden. Altijd goed oppassen wanneer u bestanden opent. Het openen van bestanden houdt risiko’s met zich mee. Goede anti-virus en spyware software is een must. Een goede bron voor computer veiligheidsvraagstukken zijn de US-CERT en de Waarschuwingsdienst.nl van de Nederlandse overheid. Tip terzijde: door het surfen met behulp van een beveiligde proxy server zul je de algehele internet security niveau en je internet privacy online zeer goed beschermen. Lees meer over: anoniem surfen.

We hopen dat deze informatie u nu in staat stelt om het verschil te zien tussen isass.exe en Isass.exe. U moet een isass.exe onmiddelijk verwijderen met een anti-virus programma en Isass.exe gewoon lekker laten lopen.

Verwante artikels:

lssas.exe virus

De auteur van dit artikel is:

Veer Dehaas

Limburg Netherlands

 

Protected by Copyscape Duplicate Content Penalty Protection

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img
7 comments… add one
 • Daan
  2010/07/18, 23:17

  Isass.exe is een belangrijk systeem-process die men niet moet killen. Gewoon laten lopen en een goede anti-virus programma hebben.

 • Gerard
  2010/07/21, 14:36

  Bedankt voor de uitleg over het verschil tussen Issas.exe & isass.exe. Het is in feite een klein voorbeeld dat een tipje van de sluier is van de problematiek omtrent malware en pc veiligheid.