Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

CRYPTOLOCKER VERWIJDEREN

De nieuwste ransomware (gijzelmalware) die op het internet verspreid wordt is de CryptoLocker. Deze zeer kwaadaardige malware infecteert een computer en versleuteld alle belangrijke bestanden op de computer. De computer wordt dus volledig geblokkeerd. De sleutel voor het ontsleutelen van de bestanden kan worden gekocht. Het slachtoffer heeft 72 uur de tijd om voor een bedrag van 300 US Dollar de sleutel te kopen.

cryptolocker verwijderen

Wanneer deze limiet wordt overschreden, zal de prijs naar 3000 US Dollar springen! De CryptoLocker komt in Nederland vooral voor in de vorm van het Politievirus. Het Politievirus is op dezelfde manier gebouwd. Bestaande standaard security software die op de computer staat zoals de Windows Defender en Microsoft Security Essentials, kunnen maar weinig of niets doen. Alleen de beste malware scanner zou uitkomst kunnen bieden, maar het probleem blijft dat nadat deze CryptoLocker gijzelvirus is verwijderd, de bestanden nog steeds versleuted zijn en men niet meer het losgeld kan betalen. De cybercriminelen verantwoordelijk voor het maken en verspreiden van de CryptoLocker, hebben zelfs een online customer support opgezet waar de slachtoffers alsnog naar toe kunnen om het losgeld te betalen!

Deze nieuwe ransomware variant vraagt van ons om twee zaken duidelijk eens nader te onderzoeken: hoe maken we backup’s of wel welk backup programma gebruik ik eigenlijk en hoe kan ik het beste mijn computer pro-actief beschermen tegen deze type gevaren. Het probleem is dat de CryptoLocker polymorphisch is d.w.z. constant van gedaante verwisseld om traditionele malware detectie methodieken te omzeilen. Het is daarom van belang om te inversteren in een goede malware scanner die daadwerkelijk de technologie in huis heeft om deze gevaren af te weren voordat ze kunnen toeslaan. De technologische componenten die hier belangrijk zijn, zijn de heuristische malware detectie mogelijheden en de malware reparatie effectiviteit van de betreffende malware scanner. De kwaliteit hiervan moet onafhankelijk getest zijn geworden door autoriteiten op dit gebied zoals Virus Bulletin, AV-Test, ICSA Labs en AV-Comparatives.  Voor meer informatie:

Voor twee jaar terug, en nog steeds is het maken van online backups zeer populair. Toch, veel van deze online backup software oplossingen maken een backup van de versleutelde bestanden en verwijderen meteen de oude backup. Het gaat erom om de beste backup software te kiezen die tevens een backup kan maken naar een harde schijf en niet meteen de oude backups zal verwijderen. De meest zekere methode is soms een handmatige backup te maken van alle bestanden naar een externe harde schijf en deze vervolgens los te koppelen van de computer. Voor meer informatie:

 

Wat is de beste software voor het verwijderen van de Cryptolocker ransomware?

Is de computer geblokkeerd door  de Cryptolocker? De beste keuze is om dan de nederlandse Hitman Pro in te zetten. Deze software zal zonder moeite ransomware van de computer verwijderen met behulp van een extra tooltje die u erbij kunt gebruiken: de Hitman Pro KickStart. De maker van Hitman Pro, SurfRight in Enschede, heeft een uitstekende reputatie. Voor meer informatie:

Als uw computer besmet is met de CryptoLocker, lees ook de volgende uitstekende handleiding: CryptoLocker information guide van Bleeping Computer. Hierin staat in detail beschreven wat u kunt doen. Een van de belangrijkste dingen waar u meteen mee moet beginnen is het uitschakelen van uw WIFI en internetverbindingen. U moet de communicatie stoppen tussen de CryptoLocker en de remote server waarmee CryptoLocker communiceert. Hiermee zal ook de verdere versleuteling van uw bestanden stoppen. Het kost tijd om alle bestanden te versleutelen, misschien heeft u geluk. Dus, installeer HitmanPro met de Kickstart module, lees/print de info guide en schakel uw internetverbinding uit. Hieronder ziet u een videodemonstratie over hoe u de Kickstart module van HitmanPro kunt inzetten om ransomware te verwijderen:

Klik voor een mooie aanbieding  voor het inzetten van de Hitman Pro software.

Vergeet niet nadat deze CryptoLocker gijzelvirus van de computer is verwijderd, het register van het Windows besturingssysteem schoon te maken van corrupte restbestanden met een registry cleaner. Het moet wel een registry cleaner zijn van een Microsoft erkende software ontwikkelaar. Voor meer informatie:

 

Hoe kan ik vermijden dat de CryptoLocker mijn computer overneemt?

Preventie en pro-actieve bescherming door het kopen van een licentie van één de beste anti-malware pakketten is de eerste belangrijkste stap. Het anti-malware programma moet een malware scanner bevatten die ransomware kan detecteren en verwijderen. Er zijn niet veel anti-malware progromma’s die dit kunnen. SurfRight is een van de weinige ontwikkelaars die effectieve oplossingen ontwikkelen die daadwerkelijk een verschil maken. Recentelijk heeft Surfright de HitmanPro.Alert 2.5 software gecomplimenteerd met de CryptoGuard die specifiek ontwikkeld is om de CryptoLocker op een heel vroeg stadium te deteceren en te verwijderen. Zie hier een demonstratievideo over hoe de CryptoGuard werkt:


1. Dus het is de moeite waard om te investeren in de vrij goedkope Hitman Pro om zo deze nederlanse beveiligingsinitïatieven te ondersteunen. Vervolgens de Hitman Pro uit te breiden met de HitmanPro.Alert 2.5 inclusief de CryptoGuard. Dit zal voorkomen dat uw systeem door de CryptoLocker volledig wordt overgenomen.

2. Het beste is om de HitmanPro als ‘second-opinion’ malware scanner te laten werken op uw computer. Dat wil zeggen dat u de HitmanPro als een extra beveiligingslaag inzet naast dat u een meer uitgebreide internet security suite koopt als de basisbescherming voor uw computer en internet. Dit is het meest optimale om met zekerheid allle gevaren te weren. Een zekere kaart is om de Internet Security oplossing van Kaspersky of Bitdefender te kopen. Voor meer informatie:

 

Gerelateerde artikels:

 

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img
16 comments… add one